Gamification in het onderwijs

Bizzgames digitaal leermiddelen makenBizzgames Gamification is specialist in de inzet van management games, business games, serious gaming en gamification in het onderwijs. Onze serious games sluiten naadloos aan op de wensen en de belevingswereld van de deelnemers.

Direct inzetbare serious games

De inzet van gamification in het onderwijs is flink in opmars en dat is niet verwonderlijk. De meest effectieve manier om iets te leren, is nu eenmaal door het te doen. Onze serious games bieden rijke, dynamische en interactieve omgevingen, waarin concrete uitdagingen, handelingen en leren met elkaar worden verbonden. Serious gaming maakt leren bovendien leuk, uitdagend en motiverend. En het competitieve karakter zorgt voor grote betrokkenheid en een hoog leereffect.

Gamification in het HO

Hier vindt u een overzicht van de management games hoger onderwijs die wij eerder in samenwerking met de docenten ontwikkeld hebben. De management games hoger onderwijs worden ingezet in de opleidingen van tientallen hogescholen en universiteiten in zowel Nederland als België.

Gamification in het VO

Serious gaming in het VO is leuk, leerzaam, praktijkgericht, motiverend en bovendien eenvoudig inzetbaar. In samenwerking met docenten zijn diverse management games ontwikkeld voor het middelbaar onderwijs.

Gamification in het MBO

De management games worden prima ondersteund door de bijbehorende documentatie en instructievideo's. Er is bovendien gratis toegang tot de helpdesk voor zowel de begeleiders als deelnemers.

Gamification in het ASO TSO

De serious games zijn eenvoudig online toegankelijk en tevens zeer gebruiksvriendelijk. Elke ronde verwerkt de begeleider de beslissingen van de teams met een druk op de knop. De resultaten, feedback, nieuwe ronde-informatie en ook de ranglijst worden automatisch klaargezet.

Management games op maat in het onderwijs

Voor het ontwikkelen van management games maken wij zoveel mogelijk gebruik van ons flexibele gaming platform. Daarbij gebruiken we tevens de hierop reeds ontwikkelde games. Hierdoor ligt de focus bij het ontwikkelen van deze serious games direct op de inhoud van uw game. Dit verkort de ontwikkeltijd drastisch en de kosten blijven hierdoor dus binnen de perken.

Samen met onze klanten hebben wij tientallen management games op maat gemaakt en succesvol geïmplementeerd. De behoeften en doelstellingen van de klant, creativiteit en technische mogelijkheden komen hierbij prachtig samen. En zorgen daarmee voor een uitdagende en motiverende vorm van blended learning.
Serous gaming digitaal leermiddelen maken

Gamification op maat in het onderwijs

Voor gamification doeleinden maken wij gebruik van ons bestaande gamification tool. Dit framework bestaat uit een spelsite voor de deelnemers waarbinnen eigen opdrachten en assessments kunnen worden gebruikt. En tevens een module voor de begeleiding. Dit digitaal leermiddel is eenvoudig online toegankelijk. De begeleider hoeft geen ingewikkelde software te installeren of zelf teams aan te maken. Het gebruik wordt bovendien volledig ondersteund door de gratis helpdesk voor zowel begeleiders als deelnemers.

Gedurende een tijdsperiode komen via de game opdrachten beschikbaar aan de teams. Tevens zijn er elke ronde vragen/nieuwsflitsen die pas na een bepaalde datum zichtbaar worden. In een bericht kan ook een link zitten naar een document met een theoretische verhandeling of een uitgebreide opdracht. Maar het kan ook verwijzen naar een rollenspel dat op een bepaald tijdstip op locatie plaatsvindt.

Meer weten over gamification in het onderwijs?

Wij leveren ook graag een bijdrage aan de succesvolle inzet van gamification in uw onderwijs organisatie. Wilt u hier meer over weten?
Neemt u dan contact op met Bizzgames Gamification via +31 (0)20-7702265 of info@bizzgames.nl.

Button serious gaming met management games, business games voor HO Button serious gaming met management games, business games voor VOButton gamification en serious gaming met management games, business games voor MBOButton gamification en serious gaming met management games, business games voor ASO en TSO