Gamification toepassingen

Portfolio cases gamification en serious gaming met serious games en business games-8Gamification toepassingen worden de laatste jaren veelvuldig ingezet in het Bedrijfsleven, het Onderwijs, de Overheid, Non-profit en de Zorgsector. Het is ook niet verwonderlijk dat ze flink in opmars zijn.

Het competitieve karakter zorgt voor grote betrokkenheid en een hoog leereffect. De meest effectieve manier om iets te leren, is nu eenmaal door het te doen. Gamification is bovendien leuk, uitdagend en motiverend en toepasbaar voor onder andere:

Gamification toepassingen - It’s all in the game!

Je doelstellingen behalen kan soms uitdagend zijn. Dat geldt niet alleen voor trainers en docenten maar zeker ook voor adviseurs en HR-managers. Er is altijd wel een moment dat een training, recruitment traject, onboarding of veranderdoelstelling niet aanslaat. Op een of andere manier zijn medewerkers onvoldoende betrokken of verwachten ze iets anders. Gamification en Serious gaming zijn bewezen oplossingen, die op aansprekende wijze, kennis, samenwerking en gewenst gedrag realiseren.

Serious games bieden rijke, interactieve omgevingen waarin concrete uitdagingen, handelingen en het leren met elkaar worden verbonden. In een praktische oefencontext kunnen de deelnemers risicoloos ervaren wat de gevolgen zijn van hun handelingen. De feedback vanuit de gamification toepassing biedt deelnemers een voortdurende en natuurlijke terugkoppeling die versterkend of juist corrigerend kan werken.
Gamification-en-serious-gaming-met-serious-games-en-business-games-2
Wilt u ook meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek over gamification in uw organisatie? Neem dan contact met ons op via +31 (0)20-7702265 of info@bizzgames.nl.

Bizzgames - dé Gamification specialist

Wij ontwikkelen en begeleiden al ruim 25 jaar gamification toepassingen. Niet alleen als leermiddel, assessment en examen tool in het hoger onderwijs en middelbaar onderwijs in Nederland en België. Maar ook specifieke games voor verandertrajecten en trainingen in het bedrijfsleven en de overheid, non-profit en zorgsector. Ook voor events, teambuilding en recruitment en onboarding doeleinden zijn gamification toepassingen prima inzetbaar en zeer effectief.
button_neem-contact-op
Er zijn tientallen ‘off-the-shelf’ Bizzgames over verschillende onderwerpen, die bovendien direct online inzetbaar zijn. Wilt u liever een game die aangepast is op uw specifieke doeleinden, dan maken wij gebruik van onze flexibele gamification tool. U kunt het onderwerp en de doelstelling daarbij volledig zelf bepalen.

En je eigen game laten maken is niet moeilijk, dat doen we namelijk in 5 eenvoudige stappen. Bizzgames helpt hierbij, zodat uw serious game in korte tijd via de gamification tool online inzetbaar is.

Meer weten over gamification toepassingen?

Heeft u vragen over het toepassen van gamification in uw organisatie? Of wilt ook u een game die speciaal voor uw organisatie wordt ontwikkeld?
Neem dan vrijblijvend contact op met Bizzgames Gamification via +31 (0)20-7702265 of mail naar info@bizzgames.nl.
 

Bekijk het portfolio

Portfolio gamification, serious gaming met serious games en business games-13