Gamification specialist – Bizzgames

Gamification Specialist | Bizzgames, 25 jaar Serious GamingWij zijn Bizzgames: al ruim 25 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen en begeleiden van gamification toepassingen, serious gaming en business games. Daar waar een serious game wordt toegepast om een spel te maken van de werkelijkheid, wordt gamification ingezet om de werkelijkheid speels te maken. Als gamification specialist geloven wij in de kracht van spelen; it’s all in the game! We zetten dit dan ook in voor verschillende sectoren. Van management games in het onderwijs tot specifieke gamification toepassingen voor verandertrajecten, recruitment, onboarding en tevens teambuilding in het bedrijfsleven en de non-profit sector.

Serious Gaming

Onze serious games worden veelvuldig in het onderwijs toegepast. Ze bieden rijke, dynamische en interactieve omgevingen, waarin concrete uitdagingen, handelingen en tevens het leren met elkaar worden verbonden. Bij serious gaming wordt een spel gebruikt voor, de naam zegt het al, een serieus doel. Het doel is daarbij niet vermaak, maar het opdoen van kennis en vaardigheden binnen een game omgeving. Zo voelt leren, niet als leren!

Gamification specialist op maat

Klanten Bizzgames gamification specialist amsterdam

Voor gamification doeleinden maken wij gebruik van onze bestaande tool. Op basis van de input van de klant, maken wij een storyline met characters en challenges waarin de deelnemers zich herkennen. Middels gamification voegen we spelelementen toe om uw doelstelling, strategie of missie op een enthousiasmerende manier over te brengen bij de beoogde doelgroep.

Hoe we te werk gaan met de gamification tool

Onze gamification toepassingen sluiten naadloos aan op uw wensen, maar ook op de belevingswereld van de deelnemers. We houden daarbij rekening met uw doelstelling, de bedrijfscultuur en KPI’s. Stapsgewijs ontwikkelen we het scenario en de tijdlijn van de game. Het traject met een gamification specialist start eerst bij een online intake en eindigt bij de test, implementatie en evaluatie. U kunt individueel of in teams deelnemen, gedurende een dag of een periode.

Het stappenplan dat je doorloopt met de gamification specialist:

 • We starten met een online intake en offerte
 • Vervolgens ontwikkelen we stapsgewijs het scenario van de game
  1. We brengen uw doelstelling, bedrijfscultuur en KPI’s van uw organisatie in kaart.
  2. We verzamelen informatie en analyseren deze.
  3. Hierop volgt een brainstormsessie om de casus en challenges te bedenken.
  4. We werken dit daarna uit en wijzen de scores toe aan de KPI’s.
  5. De laatste stap omvat het opzetten van het gamescript met bijbehorende challenges.
 • We plaatsen als gamification specialist het gamescript in de gamification tool
 • Testen, implementeren en evalueren!

De gebieden waar we onze expertise vaak toepassen:

 • Verandertrajecten
 • Employer branding en Employee engagement
 • Recruitment en Onboarding
 • Teambuilding en Events
 • Training en Onderwijs

Heb je een vraag voor een van onze gamification specialisten? Schroom dan niet om contact op te nemen met Joost Schouten via +31 (0)20-7702265 of mail naar info@bizzgames.nl.