Gamification Onderwijs

Bizzgames Gamification is dé specialist in de inzet van gamification in het onderwijs. Er zijn inmiddels tientallen voorbeelden waarbij onze gamification toepassingen naadloos aansluiten op de leerdoelen/competenties en de belevingswereld van de deelnemers in het onderwijs.

Gamification in uw onderwijsprogramma

serious gaming met serious games in de klasDe inzet van gamification in het onderwijs is flink in opmars en dat is niet verwonderlijk. De meest effectieve manier om iets te leren, is nu eenmaal door het te doen. Gamification werkt volgens principes die mensen betrekken in het proces dat je aanbiedt en motiveren tot een actieve houding. Gamification en het toepassen van elementen uit games zijn daarom effectief voor het verbeteren van leren en het bereiken van gewenste leerdoelen.

Onze serious games bieden rijke, dynamische en interactieve omgevingen, waarin concrete uitdagingen, handelingen en leren met elkaar worden verbonden. Gamification maakt leren bovendien leuk, uitdagend en motiverend. En het competitieve karakter zorgt voor grote betrokkenheid en een hoog leereffect.

Gamification in het Hoger Onderwijs

Hier vindt u een overzicht van een aantal gamification voorbeelden in het hoger onderwijs die wij in samenwerking met HO-docenten ontwikkeld hebben. Deze serious games worden ingezet in de opleidingen van tientallen hogescholen en universiteiten in zowel Nederland als België. De games worden prima ondersteund door de bijbehorende documentatie en instructievideo's. Er is bovendien gratis toegang tot de helpdesk voor zowel de begeleiders als deelnemers.

Gamification in het Middelbaar Onderwijs

Management games zijn leuk, leerzaam, praktijkgericht, motiverend en bovendien eenvoudig inzetbaar. In samenwerking met docenten zijn diverse management games ontwikkeld voor het middelbaar onderwijs. De serious games zijn eenvoudig online toegankelijk en tevens zeer gebruiksvriendelijk. Elke ronde verwerkt de begeleider de beslissingen van de teams met een druk op de knop. De resultaten, feedback, nieuwe ronde-informatie en ook de ranglijst worden automatisch klaargezet.

Button gamification en serious gaming met management games, business games voor hoger onderwijs en training en educatieButton gamification en serious gaming met management games, business games voor middelbaar onderwijs en training en educatie
 

Gamification op maat

Maatwerk serious gaming met management games, serious games en business games

Samen met onze klanten hebben wij tientallen management games op maat gemaakt en succesvol geïmplementeerd. De behoeften en doelstellingen van de klant, creativiteit en technische mogelijkheden komen hierbij prachtig samen. En zorgen daarmee voor een uitdagende en motiverende vorm van blended learning.

Voor gamification doeleinden in het onderwijs maken wij gebruik van ons bestaande gamification tool. Dit framework bestaat uit een spelsite voor de deelnemers waarbinnen eigen opdrachten en assessments kunnen worden gebruikt en tevens een module voor de begeleiding.

Voor het ontwikkelen van serious games op maat, maken wij zoveel mogelijk gebruik van ons flexibele management games platform. Daarbij gebruiken we tevens de hierop reeds ontwikkelde games. Hierdoor ligt de focus bij het ontwikkelen van deze serious games direct op de inhoud van uw game. Dit verkort de ontwikkeltijd drastisch en de kosten blijven hierdoor dus binnen de perken.

Voor events, online teambuilding, open dag en introweek

Gamification in het Onderwijs, serious gaming met serious games, business games en management games

Gamification is ook prima inzetbaar voor events en teambuilding. Het wordt onder andere ingezet om de instroom op open dagen kennis te laten maken met het eigentijdse hoger onderwijs. Tevens worden zij ingezet om 1e-jaars studenten kennis te laten maken met elkaar, de opleiding en de organisatie. Maar het is tevens een prima tool tijdens teambuilding bijeenkomsten voor het personeel.

Er zijn tientallen management games beschikbaar met verschillende leerdoelstellingen en niveaus in het (hoger) onderwijs. Deze zijn prima inzetbaar voor een teambuilding, open dag, introductieweek en tevens voor events. De inzet op locatie van de Bizzgames onderwijs management games wordt daarbij geheel begeleid door de trainers van Bizzgames Gamification. Maar ze kunnen ook geheel zelfstandig worden ingezet na een Bizzgames train-de-trainer workshop.

Meer weten over gamification in het onderwijs?

Wij leveren ook graag een bijdrage aan de succesvolle inzet van gamification in uw onderwijsorganisatie. Wilt u hier meer over weten? Neemt u dan contact op met Bizzgames Gamification via +31 (0)20-7702265 of mail naar info@bizzgames.nl.