Gamification Onderwijs

De inzet van gamification in het onderwijs is flink in opmars en dat is niet verwonderlijk. De meest effectieve manier om iets te leren, is nu eenmaal door het zelf te doen. Bizzgames is dé specialist voor gamification toepassingen in het onderwijs met tientallen succesvolle voorbeelden. Deze toepassingen sluiten naadloos aan op de leerdoelen/competenties en de belevingswereld van de deelnemers.
Button gamification en serious gaming met management games, business games voor hoger onderwijs en training en educatieButton gamification en serious gaming met management games, business games voor middelbaar onderwijs en training en educatie

Gamification in uw onderwijs

Het toepassen van elementen uit games is effectief voor het verbeteren van de leerervaring en het bereiken van de gewenste leerdoelen. Gamification biedt rijke, dynamische en interactieve omgevingen, waarin concrete uitdagingen, handelingen en leren met elkaar worden verbonden. Het zorgt daarmee voor een uitdagende en motiverende vorm van blended learning.

Gamification betrekt studenten in het onderwijsproces en bevordert een actieve houding. Het maakt leren bovendien leuk, uitdagend en motiverend. En het competitieve karakter zorgt voor grote betrokkenheid en een hoog leereffect.

Ga de uitdagingen in het Onderwijs aan met Gamificationserious gaming met serious games in de klas

Het onderwijs staat voor grote uitdagingen, zoals het lerarentekort en ook de steeds snellere veranderingen in de maatschappij. Hoe kun je studenten nog boeien en binden? In dit artikel lees je hoe Serious Games in het Onderwijs hierbij een rol kunnen spelen. Gamification in het onderwijs heeft namelijk vele voordelen voor de Student, zie deze voorbeelden:

  • Games zijn uitdagend en motiverend
  • Het is een aansprekende werkvorm met een hoog leereffect
  • Het competitieve aspect activeert studenten
  • Het betrekt ze bij het leerproces
  • En zorgt tevens voor eigenaarschapVrijblijvend advies voor u

Ook voor de Docent levert het voordelen op, want het zorgt voor:

  • Minder werkdruk door een meer coachende rol
  • Een grotere zelfwerkzaamheid van de studenten
  • Een hoger leerrendement in minder lesuren
  • Boeiende lesstof in een activerende werkvorm

Voor events, online teambuilding, open dag en introweekGamification in het Onderwijs, serious gaming met serious games, business games en management games

Gamification voor events en teambuilding worden onder andere ingezet om de instroom op open dagen, kennis te laten maken met het eigentijdse hoger onderwijs. Tevens worden games ingezet om 1e-jaars studenten kennis te laten maken met elkaar, de opleiding en de organisatie. Maar het is ook een prima tool tijdens teambuilding bijeenkomsten voor het personeel.

Er zijn tientallen voorbeelden van gamification toepassingen voor verschillende leerdoelstellingen in het (hoger) onderwijs. De inzet op locatie van de games wordt daarbij geheel begeleid door de trainers van Bizzgames Gamification. Maar ze kunnen ook geheel zelfstandig worden ingezet na een train-de-trainer workshop.

Meer weten over gamification in het onderwijs?

Wij leveren ook graag een bijdrage aan de succesvolle inzet van gamification in uw onderwijsorganisatie. Wilt u hier meer over weten? Of bent u benieuwd naar succesvolle voorbeelden? Neemt u dan contact op met Bizzgames Gamification via +31 (0)20-7702265 of mail naar info@bizzgames.nl.