Gamification onderwijs

Geef nu ook zelf uw lesprogramma, examen of event vorm met gamification onderwijs. Hiervoor heeft Bizzgames een gamification tool ontwikkeld, waarbinnen ook eigen game opdrachten, assessments en kennistoetsen kunnen worden gebruikt en beoordeeld. Samen met u en uw collega’s maken wij daarmee een draaiboek. Bizzgames Gamification draagt hierbij zorg voor de integratie in de game en borgt een succesvolle implementatie in uw onderwijsprogramma.

Stel eenvoudig het gamification onderwijs draaiboek samen

Met de gamification tool kan dus volledig een eigen programma worden ingevuld. En wel over elk gewenst onderwerp en in elke gewenste taal. Er kan daarbij gewerkt worden aan tactische en strategische opdrachten, waarvan een deel wordt gebruikt voor het opzetten van een:

 • Strategisch beleidsplan
 • Innovatieplan
 • Communicatieplan
 • Of organisatieveranderingsplan

De game is eenvoudig online toegankelijk. De trainer/docent hoeft geen ingewikkelde software te installeren of zelf teams aan te maken. Daarbij ondersteunt de gratis helpdesk voor zowel trainers/docenten als deelnemers volledig het gebruik van deze vorm van gamification onderwijs.

Nieuwsflitsen

gamification onderwijsOp basis van het gamification draaiboek komen op gezette tijden via de game nieuwsflitsen met opdrachten beschikbaar aan de teams. De ene keer gaat dit bijvoorbeeld over een acuut probleem. En de andere keer over een persbericht of bijvoorbeeld een opdracht vanuit de centrale directie. Dit hangt natuurlijk in de eerste plaats af van de leerdoelstellingen en competenties die u beoogt met gamification onderwijs. Deelnemers moeten binnen een bepaalde tijd reageren op de nieuwsflitsen. De wijze waarop de deelnemers invulling geven aan de verschillende rollen en de kwaliteiten van het team is ook belangrijk. Dit bepaalt namelijk of zij er in slagen de game opdrachten tijdig en tevens correct uitvoeren.

In een bericht kan ook een link zitten naar een document met een theoretische verhandeling of een uitgebreide opdracht. Of een uitnodiging voor een assessment dat op een bepaald tijdstip plaatsvindt. Berichten in het gamification draaiboek kunnen de volgende vorm hebben:

 • Afbeeldingen, video’s en tevens links naar websites
 • Theorie en casuïstiek
 • Open vragen met beoordeling opleider
 • Meervoudige keuzeproblematiek
 • Kennistoetsen
 • Verslaglegging
 • Uitnodiging voor een rollenspel of gesprekssimulatie

Scores

Cijferinvoer gamification toolBij gamification onderwijs kunnen de vragen niet alleen gebruikt worden om keuzes te maken, maar ook om een volledige kennistoets af te nemen. Dit kunnen kennisspecifieke vragen zijn. Maar het kan ook gaan over hoe je omgaat met een verzoek van een collega of veranderingen in de organisatie. In het gamification draaiboek staat op welke onderdelen de antwoorden op een nieuwsflits scoren.
De teams kunnen direct scoren op de game opdrachten en toetsen. Bovendien kan de docent een beoordeling geven op een opdracht, rollenspel of assessment, die meeweegt in de ranking.

De docentenmodule bevat tevens een overzicht van de deelnemers, ranglijst, overzicht van de berichten (nieuwsflitsen) en de behaalde cijfers.

Meer informatie over gamification onderwijs?

Wij leveren ook graag een bijdrage aan de succesvolle inzet van gamification en uw eigen online game. Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een presentatie, bel dan met Bizzgames Gamification op +31 (0)20-7702265.

Online examen Albeda management games JiB inlog management games Gamification bij HvA Rechten Gamification bij HU Facility Management vrijetijdsmanagement managementgames management games hoger onderwijs gaming