Gamification in het MBO

Gamification in het mbo voor lesmateriaal, examentraining en online examens en business gamesDe inzet van gamification in het mbo is flink in opmars en dat is niet verwonderlijk. De meest effectieve manier om iets te leren, is nu eenmaal door het te doen. Online games maken leren ook leuk, uitdagend en motiverend. En het competitieve karakter zorgt daarbij voor grote betrokkenheid en een hoog leereffect.

Bizzgames zijn een bewezen vorm van online learning die uw studenten motiveert en activeert. Bovendien zijn interactieve games, activerende werkvormen die meerdere zintuigen benutten. Dit bevordert het leren en zorgt voor een betere leerattitude dan traditionele vormen van onderwijs.

Ontdek ook de kracht van gamification en nodig ons uit voor een online presentatie aan uw team. Neem hiervoor contact op via 020-7702265 of info@bizzgames.nl en Let the games begin!

Gamification software toepassen in het mbo

Gamification kan ingezet worden voor elke kwalificatie, maar ook voor burgerschap en financiële redzaamheid. Wij maken hierbij gebruik van ons online gamification tool.
Met als groot voordeel: geen ontwikkeltijd, directe focus op de inhoud, zelf onderhoudbaar en herbruikbaar voor andere vakken en examens.
Samen met docenten hebben wij diverse gamification toepassingen ingericht voor:

  1. Lesmateriaal en Examentraining
  2. Afnemen online Examens

Op basis van het kwalificatiedossier met kerntaken en werkprocessen, maken we een herkenbare storyline met characters en challenges/opdrachten. Hiermee creëren we betrokkenheid, zodat het onderwerp op een natuurlijke wijze wordt ervaren door de studenten.

Leisure & Facilitair Game, gamification in het mbo en serious gaming in het onderwijs 1

Lesmateriaal en Examentraining

Bij het inzetten van gamification als lesmateriaal en examentraining zijn de realistische challenges gebaseerd op de kerntaken en werkprocessen uit het kwalificatiedossier. Deze opdrachten zijn beschikbaar volgens een gamescript en deelnemers moeten hierop binnen een bepaalde tijd reageren. Vervolgens wordt de score bijgewerkt en automatisch feedback gegeven.

Bijvoorbeeld in de Leisure & Facilitair game waar de studenten hét managementteam vormen van Park Duyndoorn. Gedurende acht weken komen zij voor verschillende challenges te staan die opgelost moeten worden. Het managen van het park vraagt dat de teams zo goed mogelijk reageren op allerlei ontwikkelingen. De ene keer is dat een boze klant, de andere keer een brandje, dan weer een opdracht vanuit de directie.

Hiermee biedt het een goede voorbereiding op het leidinggevende examen, maar ook op hun toekomstige beroep als leidinggevende op een bungalowpark!

gamification en serious gaming met management games, business games voor MBO

Online Examen

Het Online Examen wordt individueel afgenomen gedurende een periode van 3-4 dagen. De gehele examinering bestaat uit het maken van opdrachten op een gesimuleerde werkplek. Afhankelijk van de opleiding wordt een specifieke casus met examenopdrachten ontwikkeld. Bijvoorbeeld voor de opleiding Hotel zijn studenten "werkzaam" als Manager Roomsdivision bij een Hotel in Den Haag.

Het gamescript en de opdrachten van het Online Examen worden jaarlijks aangepast aan wijzigingen in de kwalificatiedossiers.

Direct inzetbare Bizzgames

Wilt u direct aan de slag met uw studenten? Of zoekt u een alternatief voor uw programma in coronatijd? Dat kan! Met de online Bizzgames kan de docent meteen een eigen business game inzetten met maximaal acht ronden. In directe concurrentie nemen teams beslissingen voor hun fictieve onderneming. Samen met docenten zijn diverse cases ontwikkeld voor het mbo niveau 3 en 4 (ook Engelstalig).

De direct inzetbare Bizzgames zijn leuk, leerzaam, praktijkgericht, motiverend en bovendien eenvoudig inzetbaar. Elke ronde verwerkt de docent de beslissingen van de teams met een druk op de knop. De resultaten, ranglijst, nieuwe ronde-informatie en ook de feedback worden automatisch klaargezet.

U hoeft geen ingewikkelde software te installeren of zelf teams aan te maken. Er zijn testaccountsinstructievideo's en er is duidelijke begeleidende documentatie. En natuurlijk is er een gratis helpdesk voor zowel docenten als studenten.

Meer weten over gamification in het mbo?

Wij leveren ook graag een bijdrage aan de succesvolle inzet van gamification in uw onderwijsorganisatie. Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een presentatie, bel dan met Bizzgames Gamification op 020-7702265 of mail naar info@bizzgames.nl.