Business games voor Hoger Onderwijs

Business games voor Hoger Onderwijs zijn leuk, leerzaam en werken tevens zeer motiverend. Ze sluiten bovendien prima aan bij het kennisniveau van uw studenten. Deelnemers vormen het managementteam van een fictieve onderneming. Ze nemen elke ronde online beslissingen over de eigen organisatie en proberen daarmee de concurrentie te slim af te zijn. In het leren 'managen' van het bedrijf worden studenten niet alleen geconfronteerd met allerlei (onverwachte) gebeurtenissen in de markt. Maar ook met de gevolgen van elkaars beslissingen!

Bizzgames zijn direct en op elk moment inzetbaar en zowel Nederlands- als Engelstalig. Ze zijn eenvoudig via internet toegankelijk, zeer gebruiksvriendelijk en tevens prima inpasbaar in het (competentiegericht) onderwijs.

Kennismaken met deze business games voor Hoger Onderwijs?

Docenten ontvangen gratis en vrijblijvend een presentatie of kennismakingsworkshop. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we bovendien uitgebreid in op de inzet van de management games in het curriculum. Daarnaast kunnen docenten ook zelf ervaring opdoen door een ronde te spelen. We verwerken deze ronde ter plekke, zodat de deelnemers daarna direct de resultaten zien. Neem ook voor meer informatie contact op via +31 (0)20-7702265 of mail naar info@bizzgames.nl.

Overzicht business games voor Hoger Onderwijs

Hieronder vindt u de business games die worden ingezet bij Commerciële economie, Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde en ook Management Economie en Recht. Maar ook bij sport)Marketing, Technische Bedrijfskunde, (Financial) Accountancy, International Business and Languages en ook International Business and Management Studies.

EcoTech - Innovatie en Duurzaamheid (ook Engelstalig)

EcoTech MVO Innovatie management games voor Economie
Doelgroep CE, BE, AC, BK, MER en ook TB.
Onderwerp Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Internationalisering en tevens Globalisering.
Toepassing Projectonderwijs, projectmodule met ook (eigen) opdrachten.
Omschrijving EcoTech is producent van netbooks met een missie: zakelijk succes combineren met innovatief en tevens Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het spanningsveld tussen sterk concurrerende markten, continue innovatie en tevens een gestructureerde MVO aanpak, vraagt om een doortastende strategische aanpak. Beslis over het verplaatsen van de productie, outsourcen, leverancierskeuzes, duurzame productieprocessen en ook de arbeidsvoorwaarden. Denk globaal in het lokaal!
Meer info info@bizzgames.nl

 

Nieuw! GM International met Canvas model (ook Engelstalig)

GM_International business games voor Economie
Doelgroep IBM, IBL, CE, BE, BK, MER en ook TB.
Onderwerp International Business, Canvas model, Strategie, Internationalisering, Management, Marketing, Logistiek, Personeel en ook Financiën.
Toepassing Projectonderwijs, projectmodule met ook (eigen) opdrachten.
Omschrijving GM International produceert en verkoopt smartphones op een internationaal speelveld. De markt wordt gekenmerkt door continue innovatie, een korte terugverdientijd, hoge klantwensen en tevens veel concurrentie. Het Canvas model ondersteunt daarbij niet alleen de strategische keuze voor de producten in deze business game voor hoger onderwijs. Maar ook hun afzetmarkten in Europa, Noord-Amerika en Azië en de onderdelenleveranciers.
Meer info info@bizzgames.nl

 

Nieuw! HPO game - HRM en Organisatieverandering

HRM Business games management games voor HRM
Doelgroep CE, BE, BK, MER, HRM minor en ook P&O.
Onderwerp Organisatieverandering, HRM, P&O, Strategie, Ondernemen, Bedrijfskunde en tevens Dienstverlening.
Toepassing Projectonderwijs, projectmodule met ook (eigen) opdrachten.
Omschrijving Studententeams managen een verzekeringsbedrijf aan de hand van de Business Balanced Scorecard. Zij zijn onder andere verantwoordelijk voor het verbeteren van het bedrijfsresultaat en de interne organisatie. Maar ook gelden doelstellingen als het terugdringen van ziekteverzuim, gemotiveerd personeel en tevreden klanten. Centraal daarbij staat de inzet van personeel. Human Resources vormen het uitgangspunt van het integraal beleid in deze HR business  game.
Meer info info@bizzgames.nl

 

Nieuw! Retail game - SuperXL

Small Business en Retail management game
Doelgroep Small Business & Retail Management.
Onderwerp SBRM, Bedrijfskunde, Retail, Supermarkt, Franchise en tevens Ondernemerschap.
Toepassing Projectonderwijs, projectmodule met ook (eigen) opdrachten.
Omschrijving De context binnen de Retail game is een groot supermarktfiliaal, dat deel uitmaakt van de franchise formule van een grote landelijke supermarktketen. Deze setting biedt daarmee een ideale mix voor het leerproces van studenten. Aan de ene kant is er het strakke, strategisch kader en de automatisering van de grote supermarktketen. En anderzijds is er het ondernemende karakter van de franchisenemer. Een combinatie van verregaande standaardisering, maar ook individuele klantgerichtheid in deze management game voor Economie.
Meer info info@bizzgames.nl

 

Inschrijven business games Hoger Onderwijs?

Wij leveren ook graag een bijdrage aan de succesvolle inzet van bovenstaande management games voor hoger onderwijs in uw organisatie. Wilt u ook meer weten over het inschrijven en de inschrijvingsprocedure? Neemt u dan contact op met Bizzgames Gamification via +31 (0)20-7702265 of mail naar info@bizzgames.nl.

GPS World, Sonic Factory en Global Mobile

Deze Bizzgames bestaan uit een testronde en acht speelrondes en zijn daarnaast gelaagd opgebouwd. Het begint eenvoudig en wordt daarna elke ronde uitgebreid met extra beslissingsvariabelen, product/marktcombinaties, afzetmogelijkheden en events. Zo is het begin laagdrempelig en blijft het voor de deelnemers bovendien tot aan het einde toe uitdagend. Deze games komen inclusief docentenhandleiding met beoordelingscriteria, studentenwerkboek en tevens een opzet eindverslag met strategie, planning, realisatie en logboek. U kunt de business games hoger onderwijs inzetten vanaf 14 studielasturen, maar ook met de extra deelopdrachten uitbreiden tot ruim 40 studielasturen.

U kunt zich het hele studiejaar in Nederland of België inschrijven voor Sonic Factory, Global Mobile en ook GPS World.
Of vraag eerst een testaccount aan.

(Sport)Marketinggame GPSW

Bizzgames Business games voor Hoger Onderwijs GPS World (Sport)Marketinggame
Meer info info@bizzgames.nl of bel +31 (0)20-7702265
Doelgroep SPM, JCU, CE, BE, BK, MER en ook TB.
Onderwerp Strategie, Ondernemen, Management, (sport)Marketing, Logistiek en tevens Financiën.
Omschrijving GPS World verkoopt sporthorloges en fietscomputers via gespecialiseerde dealers, elektronica winkelketens en tevens online retail. Deze combinatie van 'Bricks and Clicks' vereist een uitgekiende marketingmix. Studenten verkrijgen hierdoor inzicht in de levenscyclus van high-end producten en ook hedendaags consumentengedrag.

 

Sonic Factory (ook Engelstalig)

Bizzgames Business games managementgames
Meer info info@bizzgames.nl of bel +31 (0)20-7702265
Doelgroep AC, CE, BE, BK, MER, TB, IBL en ook IBMS.
Onderwerp Management, Strategie, Ondernemen, Marketing, Logistiek, Personeel en ook Financiën.
Omschrijving Sonic Factory (jaar 1 en 2) opereert in de turbulente wereld van trendy consumentenelektronica voor zowel de detailhandel als groothandel. De concurrentie voor gadgets is moordend in deze business games voor hoger onderwijs. En door wispelturige klanten volgen productintroducties elkaar bovendien in rap tempo op. Strategische marketing en logistieke flexibiliteit zijn de kritische succesfactoren. Ook Engelstalig!

 

Global Mobile (ook Engelstalig)

Bizzgames voor Hoger Onderwijs managementgames
Meer info info@bizzgames.nl of bel +31 (0)20-7702265
Doelgroep AC, CE, BE, BK, MER, TB, IBL en ook IBMS.
Onderwerp Management, Strategie, Ondernemen, Marketing, Logistiek, Personeel en tevens Financiën.
Omschrijving Global Mobile (jaar 3 en 4) is een wereldspeler op de mobiele telecommunicatiemarkt. Een brede range van mobiele telefoons vindt zijn weg naar klanten in Europa, Azië en ook Afrika. Internationale marketing en state-of-the-art technologie vormen de rode draad bij deze 'global player'. Ook Engelstalig!

Klik hieronder op de video voor een korte demonstratie van de business games spelsite van GPS World, Sonic Factory en Global Mobile.

Inschrijven business games voor Hoger Onderwijs; GPS World, Sonic Factory en Global Mobile

De deelnamekosten van de Nederlandstalige Bizzgames Sonic Factory en Global Mobile zijn slechts € 70,- per team van max. 4 studenten. Voor de Engelstalige versies van SF en GM en tevens voor GPSW is dat € 80,- per team. De eenmalige opstart- en administratiekosten zijn daarnaast € 35,- per school en studiejaar. Alles excl. 21% BTW.

U kunt zich het hele studiejaar in Nederland of België inschrijven voor Sonic Factory, Global Mobile en ook GPS World.
Of vraag eerst een testaccount aan.