Event management game, Poppodium!

Studenten Event management en Projectmanagement van Arteveldehogeschool in Gent zijn wederom enthousiast van start gegaan met de Poppodium Event management game. De Poppodium game kadert binnen het opleidingsonderdeel “Culturele evenementen” en is intussen een populair vak binnen de afstudeerrichting.

In deze serious game managen studententeams online hun eigen virtuele Poppodium. Ze zijn onder andere verantwoordelijk voor de muziekprogrammering, het marketing- en inkoopbeleid, de personeelstevredenheid en financiën. Daarnaast moeten ze rekening houden met het imago, het bereik en de diversiteit van de doelgroepen, subsidies en sponsoring.
Poppodium Programmering event management managementgames simulatie

Bizgames Gamification was aanwezig bij de kick-off voor de studenten van de Event management game op campus Kantienberg in Gent. Voor de begeleiding bij het nemen van de beslissingen van de testronde en het analyseren van de resultaten.

Poppodium Event management game

In deze business game runnen studenten in teams een eigen poppodium. Zij krijgen de opdracht om gedurende een aantal ronden (= kwartalen) een poppodium te leiden en hiervoor beslissingen te nemen. De gegevens en getallen in de businessgame zijn reëel. Ze zijn afgeleid van poppodia zoals P60 in Amstelveen, 013 in Tilburg, TivoliVredenburg in Utrecht en ook Paradiso in Amsterdam.

Wat een Poppodium nodig heeft zijn professionals!

De teams van de event management game moeten rekening houden met alle aspecten die bij de exploitatie van een poppodium horen. Aan de ene kant moet er voldoende geld binnenkomen via subsidies, sponsoring, kaartverkoop en horecaverkopen. Aan de andere kant moeten de teams niet teveel geld uitgegeven aan personeelskosten, gages, inkoop horeca en marketing-communicatie. Daarnaast moeten zij rekening houden met het hoofdgenre en imago van het podium.
Poppodium event management game managementgames simulatie

De resultaten van de beslissingen worden weergegeven in de performancescore van het poppodium. Deze bestaat uit de scoreonderdelen Imago en Programmering, die elk vervolgens zijn opgebouwd uit vier onderdelen. De score wordt per onderdeel door de tijd weergegeven. En er is tevens een benchmark samengesteld met de gemiddelde score van de top 3.

Wij leveren ook graag een bijdrage aan de succesvolle inzet van de Poppodium Event management game voor uw onderwijsprogramma. U kunt hiervoor contact opnemen met Joost Schouten van Bizzgames Gamification via +31 (0)20-7702265 of mail naar info@bizzgames.nl.
volg ons op LinekdIn

Tweewekelijks verschijnt onze Blog over Gamification. Meld je hier aan.

Of neem een kijkje op de pagina met Business games voor Leisure, HTRO, Event en FM. Hier vindt u de management games die wij samen met het Hoger Onderwijs hebben ontwikkeld. Deze zijn voor HTRO, Vrijetijdsmanagement, Eventmanagement, Leisure en Facility Management.