Serious Games Middelbaar Onderwijs

Bij de Bizzgames serious games voor het middelbaar onderwijs vormen leerlingen het managementteam van een fictieve onderneming. Elke ronde nemen zij online beslissingen over het eigen bedrijf en proberen ze de concurrentie te slim af te zijn. Hierdoor leren zij verbanden te leggen tussen de bedrijfsactiviteiten op de afdelingen Management, Marketing, Logistiek, Personeel en Financiën.

In het leren 'managen' van het bedrijf worden ze daarbij niet alleen geconfronteerd met allerlei (onverwachte) gebeurtenissen in de markt, maar ook met de gevolgen van elkaars beslissingen!

Bizzgames zijn direct en op elk moment inzetbaar en zowel Nederlands- als Engelstalig. Eenvoudig online toegankelijk, zeer gebruiksvriendelijk en prima inpasbaar in het competentiegericht onderwijs.

Diverse serious games voor middelbaar onderwijs

Er zijn verschillende Bizzgames ontwikkeld voor elk gewenst niveau:

 • Handel & Wandel is een eenvoudige business game over een hotdogkar. In eerste instantie staan de teams alleen op de zaterdagmarkt. In de ronden daarna breidt de game zich uit naar meerdere dagen, frisdranken, broodjes vis en een tweede hotdogkar.
 • Trading Partners (NL/EN) is een business game van een handelsonderneming voor in-ear headphones, genaamd EarBudz. Dit zijn innovatieve in-ear headphones van topkwaliteit voor een betaalbare prijs. Na uitbreiding van het aantal openingsdagen worden nieuwe modellen geïntroduceerd.Handel-Wandel-Serious-Gaming-Simulatie-3
 • Restaurant WereldMix is een serious game van een ‘werelds’ restaurant voor het middelbaar onderwijs. Het restaurant vernieuwt de menukaart maandelijks met gerechten uit een ander land. Het eten wordt in buffetvorm aangeboden zodat de klanten een zo breed mogelijke keuze hebben.
 • Production Company is een business game van de productieonderneming van EarBudz. De onderneming verkoopt de geproduceerde in-ear headphones aan de detailhandel en groothandel. Het is daarbij belangrijk om voor elke Product Markt Combinatie (PMC) de juiste communicatiekanalen in te zetten.

Bel ons over serious games voor middelbaar onderwijs

Voordelen Bizzgames

 • Er zijn duidelijke verbanden tussen de genomen beslissingen en de behaalde resultaten (geen black box). U kunt de resultaten van deze serious games voor middelbaar onderwijs, dus prima uitleggen aan de leerlingen.
 • Voor elk team is er heldere feedback per afdeling. Voor de docent is deze feedback bovendien per team gegroepeerd en er is een duidelijk beslissings- en resultatenoverzicht.
 • De games zijn gelaagd opgebouwd. Zo is het begin laagdrempelig (laag afbreukrisico) en blijft het dus voor de leerlingen tot aan het einde toe uitdagend.
 • De games hebben een zeer gebruiksvriendelijke spelinterface en docentenmodule en er zijn tevens duidelijke instructievideo’s.
 • U kunt tevens zonder tussenkomst van ons eenvoudig poules verwerken, wanneer het u uitkomt.
 • De helpdesk is gratis en prima bereikbaar voor zowel docenten als leerlingen.
 • Indien gewenst geven wij kosteloos extra begeleiding en feedback aan de docenten bij het opstarten en analyseren van de game.
 •  

Meer weten over serious games voor middelbaar onderwijs?

Heeft u vragen over het inzetten van deze business games op uw school? Neem dan contact op met Bizzgames Gamification via +31 (0)20-7702265 of mail naar info@bizzgames.nl.