Online examen Leidinggevende Albeda

Het Online Examen Leidinggevende is deze maand individueel afgenomen bij twee verschillende opleidingen van Albeda. De gehele examinering bestaat uit het maken van opdrachten op een gesimuleerde werkplek gedurende een periode van 3-4 dagen.

Afhankelijk van de opleiding is een specifieke casus met examenopdrachten ontwikkeld. Voor Leisure zijn ze de Manager Sport & Entertainment (S&E) bij vakantiepark Future Parcs.

En bij Hotel zijn de studenten "werkzaam" als Manager Roomsdivision bij een Hotel in Den Haag. Jaarlijks worden de wijzigingen in de kwalificatiedossiers meegenomen in het gamescript en de opdrachten van de Examen game.

Inhoud online examen

Online Examen mbo voor Leidinggevende Leisure Gamification WelkomstpaginaGedurende de examenperiode ontvangen de studenten berichten met opdrachten en vragen (challenges) van de directie en ook andere belanghebbenden. Zij moeten hierop binnen een bepaalde tijd reageren en de opdrachten inleveren.

In de meeste gevallen bevat een challenge ook een link voor de download van een bestand (de opdracht), en een deadline voor die opdracht. In beide gevallen betreft het mbo niveau 4, Examen Leidinggevende.

De student raadpleegt bedrijfsinformatie over te behalen doelstellingen en resultaten van de afdeling. Analyseert informatie en trekt conclusies in relatie tot de te behalen doelstellingen en resultaten.

Onderwerpen die hierbij aan bod komen, zijn:
Online Examen mbo voor Leidinggevende Hotel Gamification opdracht SWOT Analyse

  • Operationeel Plan
  • Bewaakt Financiën
  • Plannen werkzaamheden
  • Begroot Financiën
  • IFG & Aansturen

Gamification opzet

Voor het online examen maken wij gebruik van het Bizzgames gamification tool, waarmee over elk gewenst onderwerp en in elke taal een examen kan worden vormgegeven. Het uitgangspunt is natuurlijk altijd het kwalificatiedossier met kerntaken en werkprocessen. Vervolgens maken we een herkenbare storyline met characters en opdrachten. Hiermee creëren we betrokkenheid en acceptatie bij het onderwerp, zodat die op een natuurlijke wijze wordt ervaren en geaccepteerd.

Online Examen mbo voor Leidinggevende Hotel Gamification opdracht Hospitality en UpsellingHet examen is eenvoudig online toegankelijk. De docent hoeft geen ingewikkelde software te installeren, noch zelf teams aan te maken. De online examens voor Leidinggevende zijn bovendien binnen enkele maanden met de gamification tool van Bizzgames Gamification ontwikkeld en ingezet in het onderwijs. En zijn daarmee prima voorbeelden van efficiënte onderwijsvernieuwing!

Meer weten over het Online Examen?

Wij leveren ook graag een bijdrage aan de succesvolle inzet van gamification in uw onderwijsorganisatie. Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een presentatie, bel dan met Bizzgames Gamification op 020-7702265 of mail naar info@bizzgames.nl.