HR games – Wat HR-afdelingen kunnen leren van het Onderwijs?

Een HR game wellicht? Medewerkers kun je van alles laten leren, maar als het niet beklijft en er vervolgens niets mee gedaan wordt.... Precies, dan is er sprake van een desinvestering. Kennisoverdracht is namelijk een vak waarbij didactische kennis en vaardigheden van groot belang zijn.

Maar worden deze vaardigheden en de beschikbare werkvormen ook voldoende toegepast in organisaties en het bedrijfsleven? Laten we allereerst eens kijken naar hoe het er in de praktijk meestal aan toe gaat:

Het klassieke denken bij opleiden

Men denkt hierbij vaak dat voor kennisoverdracht het budget op moet gaan aan opleidingen, cursussen en e-learning modules. Op zich een prima begin, echter zijn er leervormen die leuker zijn, minder dwingend aanvoelen en kennis beter laten opnemen.

Klassieke opleidingsvormen zijn ook vooral gericht op zenden. HR-afdelingen kunnen leren van innovatieve onderwijs games dat kennisoverdracht interactiever kan. Hiervoor worden al vele jaren gamification principes toegepast. Velen van ons hebben tijdens hun opleiding al wel deelgenomen aan een business game of een gamification toepassing. En zij herinneren zich vaak nog hoe leuk en leerzaam dit was. Waarom dit dan niet doortrekken in de trainingen en opleidingen na de studie?

Gamification wordt daarom steeds meer voor HR ingezet. Dat kan bijvoorbeeld voor gedragsverandering zijn, maar ook voor het verhogen van Employee Engagement of het vergroten van  kennis bij medewerkers. Een HR-game helpt daarbij.

Bel ons over Wat HR-afdelingen kunnen leren van het Onderwijs?

Hoe medewerkers beter onthouden

Het menselijk brein slaat informatie beter op als het wordt uitgedaagd. Daarom zie je niet alleen docenten die zenden maar vooral ook groepen studenten die met veel energie samenwerken aan opdrachten. Vaak gaat het daarbij om het zelfstandig vinden van antwoorden op vragen. Wie dat goed doet krijgt een gezamenlijke beloning in de vorm van een cijfer. Iets waar je trots op bent, waardoor je het nog beter onthoudt. Hetzelfde principe is ook toepasbaar voor medewerkers; ook hen moet je uitdagingen bieden, belonen en het gevoel geven van samen iets bereiken. En dat doen we met HR games.

Wat HR nog meer kan leren van onderwijs games

Je kunt veel meer verschillende werkvormen gebruiken, dan dat je in eerste instantie zou denken. Zo gebruikt het onderwijs al jarenlang allerlei spelvormen om studenten met verschillende leerstijlen beter te laten leren. Gamification, Serious Gaming en Game Based Learning hebben hierdoor steeds meer bekendheid en erkenning gekregen. Het zijn namelijk activerende en motiverende werkvormen die kennis, gedrag en vaardigheden van deelnemers positief beïnvloeden.

Games zijn daarom ook uitstekend inzetbaar voor HR, Recruitment, Assessment, Onboarding, Verandermanagement, Training en Teambuilding. “Activeren en motiveren, resulteert in beter leren”, zeggen we vaak…

Zijn HR games ook iets voor u?

We gaan graag vrijblijvend het gesprek aan, over de mogelijkheden van Gamification voor uw organisatie.

Joost Schouten – Bizzgames Gamification+31 (0)20 7702265j.schouten@bizzgames.nl
volg ons op LinkedIn

Tweewekelijks verschijnt onze Blog over Gamification. Meld je hier aan.