In de Leisure game staat een vakantiepark centraal. Gedurende een onderwijsperiode voeren de studenten diverse opdrachten uit betreffende hun vakantiepark. De resultaten van deze opdrachten worden ingevoerd in de managementgame, waardoor de tactische en strategische gevolgen direct zichtbaar worden.
Gamification tool
De Leisure game draait op het gamification tool en bestaat uit een spelsite voor studententeams en een docentenmodule. Hierin kunnen naast de bestaande opdrachten, ook eigen opdrachten, assessments en kennistoetsen in het draaiboek worden opgenomen. Teams werken vooral aan tactische en strategische opdrachten waarvan een deel dient voor het opzetten van bijvoorbeeld een strategisch beleidsplan, innovatieplan, communicatieplan of organisatieveranderingsplan.
De game is eenvoudig online toegankelijk en de docent hoeft geen ingewikkelde software te installeren of zelf teams aan te maken. Het gebruik wordt volledig ondersteund door de gratis helpdesk voor zowel docenten als studenten.
Opzet Leisure game
Op basis van het draaiboek komen onverwachts via de Leisure game nieuwsflitsen met opdrachten en vragen beschikbaar aan de teams. Hierop moeten zij binnen een bepaalde tijd reageren. De ene keer gaat dit bijvoorbeeld over een acuut probleem, de andere keer over een persbericht of een opdracht vanuit de centrale directie.
In een bericht kan ook een link zitten naar een document met een theoretische verhandeling of een uitgebreide opdracht. Of een verwijzing naar een rollenspel dat op een bepaald tijdstip in een lokaal plaatsvindt. De berichten kunnen de volgende opdrachtvormen bevatten:
- Afbeeldingen, video’s, links websites, downloads
- Theorie en casuïstiek
- Meervoudige keuzeproblematiek, kennistoetsen
- Open vragen met beoordeling opleider
- Uitnodiging voor een rollenspel of gesprekssimulatie
- Deelopdrachten die leiden tot een strategie of beleidsplan
- Verslaglegging
Scores
De vragen worden niet alleen gebruikt om keuzes te maken, maar ook om op gezette tijden een volledige kennistoets af te nemen. Het kunnen kennisspecifieke vragen zijn, maar het kan bijvoorbeeld ook gaan over hoe je omgaat met een verzoek van een collega in de game of veranderingen in de organisatie van je bedrijf. In het draaiboek staat op welke onderdelen de antwoorden op een nieuwsflits scoren in de Leisure game.
Teams kunnen direct scoren op opdrachten en toetsen, maar de docent kan ook zelf een beoordeling geven op een opdracht, rollenspel of assessment. Deze beoordeling zien de teams vervolgens terug in de ranking van de game.
De docentenmodule bevat een overzicht van de deelnemers, de ranglijst, berichtenmodule, beoordeling op open opdrachten en het overzicht van de nieuwsflitsen in het draaiboeken.
Meer weten over de Leisure game?
Heeft u vragen over de Leisure game of het toepassen van gamification in uw organisatie? Of wilt ook u een game die speciaal voor uw organisatie wordt ontwikkeld? Neemt u dan contact op met Bizzgames Gamification via +31 (0)20-7702265 of mail naar info@bizzgames.nl.