MVO Game – Innovatie en CSR

In de MVO business game EcoTech vormen deelnemers het managementteam van een producent van netbooks met een missie. “Zakelijk succesvol zijn door innovatief en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Continuïteit garanderen door een duurzame aanpak”.

EcoTech MVO online business game, gamification en serious gaming met management games

Als onderneming binnen een conglomeraat verovert EcoTech eerst de EU markt. Vervolgens wordt de wereld het speelveld en volgt internationale groei vanuit Europa naar Amerika en Azië. Dit alles met de missie als leidraad voor strategische beslissingen. De MVO business game is breed opgezet. Corporate Social Responsibility (CSR), Strategisch Management, Internationale Marketing, HR Management, Logistiek en Financiën komen hier samen.

De uitdaging!
Het spanningsveld tussen sterk concurrerende markten, groei, continue innovatie en een gestructureerde MVO aanpak, vraagt om een doortastende strategische beleid. Beslis over het verplaatsen van de productie, outsourcen, leverancierskeuzes, duurzame productieprocessen en arbeidsvoorwaarden. En behaal de hoogste score op de 3P’s: People, Planet en Profit.

Opzet MVO business game

EcoTech is een online MVO business game. Indien gewenst kan het aantal ronden en het niveau per ronde worden aangepast aan uw specifieke doelstelling en de beschikbare tijd. De strategische beslissingen, de events en de te nemen operationele beslissingen zijn volledig geïntegreerd in de game. Er worden beslissingen genomen over de keuze voor verkoopregio’s, de huisbankier, duurzaamheidskenmerken van onderdelen, arbeidsvoorwaarden, locatie-,  product en tevens leverancierskeuzes. Voor de te maken keuzes zijn ondersteunende spreadsheets beschikbaar voor de deelnemers.

Verwerking ronde

EcoTech MVO business game, gamification en serious gaming met management gamesNa het verstrijken van de deadline start de trainer de verwerking van de MVO business game met een druk op de knop. De beslissingen van alle teams in de markt worden dan automatisch doorgerekend. En het resultaat, inclusief feedback, staat vervolgens direct klaar voor het begin van de volgende ronde. Teams zien welke gevolgen de genomen beslissingen hebben binnen de concurrentie-omgeving. Tevens verschijnt de nieuwe ronde informatie met events en de ontwikkelingen in de interne en externe omgeving op de spelsite.

Meer weten over de EcoTech MVO business game?

Heeft u vragen over het toepassen van gamification in uw organisatie? Of wilt ook u een game die speciaal voor uw organisatie wordt ontwikkeld?
Neemt u dan contact op met Bizzgames Gamification.

Dit kan via +31 (0)20-7702265 of stuur een e-mail naar info@bizzgames.nl.