Snel en Succesvol nieuwe Medewerkers inwerken?

Het inwerken van nieuwe medewerkers is vaak tijdrovend, complex en kostbaar. Maar in deze tijden van arbeidskrapte is een aantrekkelijk inwerkprogramma van groot belang. Dit zorgt voor een lager personeelsverloop en je bent minder tijd kwijt aan het inwerken van nieuwe medewerkers. Hoe we dat doen? Dat lees je hier:

Gamification is het antwoord!

Een inwerkprogramma wordt meer inspirerend en succesvoller als gamification wordt toegepast. Dit kan zowel online, op locatie, als in hybride vorm. Hier zijn alvast vijf redenen waarom Onboarding met Gamification helpt om nieuwe medewerkers effectief in te werken en te behouden.
Vrijblijvend advies van Bizzgames Gamification

1. Zich snel verbonden voelen

Tijdens een onboarding gamificatie worden de organisatie, bedrijfscultuur en procedures op een aantrekkelijke en laagdrempelige manier geïntroduceerd. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een korte video, waarin collega’s zich voorstellen in hun werkomgeving en een uitleg geven over de organisatie. Hierdoor voelen nieuwe medewerkers zich sterker verbonden met de bedrijfscultuur, het werk en hun team.

nieuwe medewerkers inwerken met een gamification inwerkprogramma2. Een duidelijk beeld over de werkzaamheden

In het inwerkprogramma gebruiken we echte praktijkvoorbeelden die binnen de eigen organisatie voorkomen. In de blog over Game Based Assessment schreven we al eerder dat er bijpassende storylines met inspirerende karakters en uitdagingen bedacht worden. Zo maken wij voor elke klant in vijf stappen een herkenbare game, waarmee medewerkers sneller inzetbaar en productief zijn.

3. De motivatie wordt vergroot met een activerend inwerkprogramma

Mensen zijn sociale wezens. Door middel van een spelvorm raken we gemotiveerd om op een natuurlijke manier kennis en vaardigheden te verbeteren. Hetzelfde doen we met sport of welke andere spelvorm dan ook. Het zorgt bovendien voor teamgeest; het samen iets willen bereiken.
Neem contact op met Bizzgames Gamification

4. Een veilig en vertrouwd inwerkprogramma

Nieuwe medewerkers willen zich, zeker in de beginfase, graag bewijzen en laten zien we ze zijn. Maar niet iedereen is daar gelijk bedreven in en het maakt nogal uit of je introvert of extrovert bent.

Met gamification kunnen zij leren door eerst te proberen, waardoor de leercurve steiler wordt. Bovendien ontvangen nieuwe medewerkers ook informatie over waar verbeterpunten liggen en kan een game individueel, op basis van kennisniveau, worden aangepast.

5. Een consistent en meetbaar leertraject

Door het inwerken van nieuwe medewerkers middels gamification, voorkom je dat elke manager op eigen manier invulling geeft aan het inwerkprogramma. Beoordelingen van het geleerde zijn ook vaak subjectief. Hoe bepaal je dan het werkelijke resultaat? Met gamification doorlopen alle deelnemers modules met van tevoren afgesproken meetpunten. Een objectief, consistent en meetbaar inwerkschema is het resultaat. Maar vooral ook eerlijke kansen.

Een snel en succesvol inwerkprogramma tegen lagere kosten

Dat is wat we beloven. Wie het interessant vindt om daar ook eens vrijblijvend over in gesprek te gaan, vragen we contact met ons op te nemen. Of lees in deze blog over HR Games, voor welke 7 toepassingen HR-managers gamification nog meer inzetten.

Joost Schouten – Bizzgames Gamification+31 (0)20 7702265j.schouten@bizzgames.nl
volg ons op LinkedIn

Tweewekelijks verschijnt onze Blog over Gamification. Meld je hier aan.