Serious Game voor Finance Training

De Adrz Finance Challenge is een Serious Game voor Training van Zorg managers. Samen met inhoudsdeskundigen van Adrz is een gamification toepassing opgezet, die als scholing dient binnen het Management Development traject.

Adrz is een middelgroot algemeen ziekenhuis met locaties in Goes, Vlissingen en Zierikzee en 2.300 medewerkers, 220 medisch specialisten en tevens 160 vrijwilligers. Voor de realisatie van de Adrz Finance Challenge is gebruik gemaakt van de Bizzgames gamification tool.

Doelstelling Adrz Finance Challenge

De serious game is ingezet voor dAdrz inlog Serious Game Training en Serious Gaming in de Zorge training van zo’n 90 leidinggevenden, medisch managers, teamleiders en stafmedewerkers van mbo+ tot WO niveau. Er wordt daarbij rekening gehouden met de verschillen in basiskennis over Financieel Management bij de deelnemers en tussen bijvoorbeeld de bedrijfskundig managers en medische specialisten.

Het doel is om het onderwerp Financieel Management op een leuke en effectieve manier onder de aandacht te brengen. Zowel het kennisniveau als de onderlinge samenwerking moeten daarbij een positieve impuls krijgen.

Opzet Serious Game voor Finance Training

Voor de game is in 5 duidelijke stappen een draaiboek opgezet met uitdagende opdrachten, video’s, minigames, discussievragen, cases, korte kennistoetsen etc. De challenges zijn leuk, uitdagend, motiverend en op maat gemaakt voor het specifieke karakter van de financiën in de Zorg. Voor een optimale beleving en het beoogde effect moeten de deelnemers zich namelijk goed kunnen herkennen in de challenges. Vandaar dat het van groot belang is, dat de game perfect aansluit bij de eigen organisatie en belevingswereld van de deelnemers.Serious game training, gamification en serious gaming in de zorg personeel

Samenstelling teams

De deelnemers aan de serious game zijn ingedeeld in heterogene teams van 8-10 personen vanwege de verschillen in basiskennis en de doelstelling om meer samenwerking en onderling begrip te creëren tijdens de training.

Na het inloggen kunnen de deelnemers een eigen teamnaam opgeven en hun deelname personaliseren met een teamfoto of bijvoorbeeld een avatar. Er wordt deelgenomen in 4 rondes van ongeveer 45 minuten speeltijd per onderwerp. Er zijn vier onderwerpen en elk onderwerp wordt ingeleid door een korte presentatie.

  • Contractering met Zorgverzekeraars
  • Bronregistratie (van vastlegging zorgproduct tot facturatie)
  • Planning & Control cyclus (wie zijn de stakeholders en wat is de rol van begroting, jaarplan etc.)
  • Business cases (kies 3 mogelijke initiatieven binnen beschikbaar budget en uren)

Feedback en score

Serious game training, gamification en serious gaming in de zorg-8De afgeronde challenges zijn voorzien van een score (beloningsmechanisme) en geautomatiseerde feedback. Dit versterkt het competitie-gevoel binnen de serious game en vergroot tevens het leereffect van de training. De Adrz-score bestaat uit de volgende score-indicatoren:

  1. Zorg
  2. Samenwerken
  3. Financiën

Voor de begeleiders zijn de voortgang, speeltijd, beslissingen en tevens de scores op de challenges eenvoudig inzichtelijk via de beheermodule.

Is een Serious Game Training ook iets voor uw organisatie?

Wij gaan graag vrijblijvend het gesprek met u aan, om de mogelijkheden van Serious Gaming voor een Training in uw organisatie te bespreken. Neem hiervoor contact op met:

Joost Schouten – Bizzgames Gamification – +31 (0)20 7702265 – j.schouten@bizzgames.nl