Online Teambuilding op Maat. Maak een frisse Start in 2023!

Uw online teambuilding game voor een frisse start van 2023! Fysieke ontmoetingen op kantoor, zijn gelukkig alweer een tijdje ‘terug van weggeweest’. Natuurlijk zien we de voordelen van hybride werken. Maar laten we eerlijk zijn: met je collega’s op kantoor lach je harder en vooral meer, dan alleen achter een beeldscherm op de thuiswerkplek.

Maar ben je nog steeds een team na al dat Teams of Zoom-gebruik? Er zijn een aantal redenen om teambuilding extra aandacht te geven. Juist nu.

Medewerkers zijn gaan nadenken, hun behoeften zijn veranderd

Online teambuilding game op maat voor uw organisatieEen goed team bestaat altijd uit mensen die elkaar begrijpen. Kijk maar naar de sport. Omdat medewerkers meer tijd hebben gehad om na te denken over hun carrière is het maar de vraag of je als werkgever aansluit bij hun veranderende behoeften. Weet je wat ze willen en van je verwachten en geldt dat andersom ook? Als werkgever valt er ongetwijfeld veel te communiceren.

Verdwenen verbondenheid

Medewerkers die langduriger dan normaal geïsoleerd gewerkt hebben, kunnen op kantoor hetzelfde gedrag vertonen. Waar collega’s voorheen bij elkaar zaten sluiten sommigen van hen zich nu op in kleine vergaderzaaltjes. Vaak achter glazen deuren: je ziet ze wel, maar je hoort ze niet. Je herkent vast ook wel die collega die altijd met zijn of haar ‘oortjes’ in zit. Dit soort situaties creëren niet echt het wij-gevoel waar zo'n behoefte aan is.

Vrijblijvend advies van Bizzgames GamificationBehoud goede medewerkers met een online teambuilding game

Teambuilding is belangrijk omdat het een positief effect heeft op het plezier en het enthousiasme op de werkplek. Als dat er niet is lopen medewerkers bij je weg. Zeker nu, omdat er op veel plekken sprake is van arbeidskrapte en er makkelijk een vaste baan gevonden kan worden bij de concurrent.

Bovendien is online teambuilding goed voor het onderlinge vertrouwen en stimuleert het de creativiteit. Daarom is vooral nu employee engagement en een (nog) grotere betrokkenheid van groot belang!

Het is tijd om je kernwaarden aandacht te geven

Online Teambuilding Game. Teambuilding met collega's aan tafel.De kernwaarden van je bedrijf verklaren waarom je dingen doet, niet wat je doet. Daar is ieder bedrijf uniek in, maar wel op één voorwaarde: je moet allemaal wel hetzelfde verhaal vertellen! Als je er geen aandacht aan geeft dan gaat iedereen er zijn of haar versie van maken. Dat is voor klanten verwarrend.

Kunnen jij en je collega's precies uitleggen waarom jouw bedrijf doet wat het doet? En hoe zorg je er nu voor dat medewerkers ook echt handelen naar de (nieuwe) kernwaarden? Een mooie vraag om bij aanvang van het nieuwe jaar eens te checken.

Veranderingen aan het begin van een nieuw jaarNeem contact op met Bizzgames Gamification

Als het goed is zijn de plannen voor 2023 gemaakt. Nu is het moment dat iedereen er ook kennis van neemt en er zijn of haar bijdrage aan levert. Een online teambuilding game activeert de strategie die de directie en het management gekozen hebben. Veranderingen zijn bij veel organisaties een constante factor geworden maar om ervan te profiteren is onder andere betrokkenheid, motivatie en vooral kennis en aandacht nodig.

Hoe geef jij teambuilding (online) extra aandacht?

Om connecties en verbindingen tussen collega's te stimuleren en daarmee een sterk team te bouwen kun je natuurlijk kiezen voor een in- of outdoor sportieve activiteit. Maar voor wie echt bruggen wil bouwen, over afdelingen heen, hebben we een ander alternatief: Gamification!

Lees hier hoe we in 5 eenvoudige stappen uw eigen online teambuilding game inrichten. Of neem direct contact met ons op als je 2023 met een sterk team van start wil gaan.

Joost Schouten – Bizzgames Gamification+31 (0)20 7702265j.schouten@bizzgames.nl
volg ons op LinkedIn

Tweewekelijks verschijnt onze Blog over Gamification. Meld je hier aan.