Serious gaming onderwijs

Gamification voorbeelden in het onderwijs. Serious gaming en business games met Bizzgames GamificationSerious gaming onderwijs biedt mogelijkheden voor studenten en leerlingen van ieder niveau en elke opleiding, om op een leuke en interactieve manier, gewenste leerdoelen te behalen. Intrinsieke motivatie is de belangrijkste drijfveer bij het aanleren van nieuwe kennis en vaardigheden. Serious games zorgen voor een betere leerattitude als men dit vergelijkt met traditionele vormen van onderwijs. Het zijn activerende werkvormen, die meerdere zintuigen benutten en dit maakt het leren leuk, interactief, uitdagend en bovenal motiverend!

De afgelopen jaren hebben gamification en serious games in het onderwijs dan ook een flinke opmars gemaakt en erkenning gekregen als waardevol onderdeel van het reguliere onderwijsprogramma.

Serious gaming onderwijs en gamification specialist

Al ruim 25 jaar zijn wij specialist in serious gaming en gamification toepassingen in het onderwijs. Dit biedt rijke, dynamische en interactieve omgevingen, waarin concrete uitdagingen, handelingen en leren met elkaar worden verbonden. Onze gamification toepassingen sluiten naadloos aan op uw leerdoelen en competenties, maar tevens ook op de belevingswereld van studenten en leerlingen. Bovendien zijn deze games veelal direct inzetbaar als leermiddel.

Serious games onderwijs: gaat verder dan vermaak

Waar traditionele spellen ons uren bezig kunnen houden als vorm van ontspanning en vermaak, gaan serious games verder dan dat. Het zijn in feite non-entertainment games, met elementen van de traditionele games, waar concrete leerdoelen aan verbonden zijn. Het is een krachtige tool die ingezet wordt om bewustwording en persoonlijke ontwikkeling te bewerkstelligen. Het combineert daartoe leerstrategieën, kennis, structuren en spelelementen, om specifieke vaardigheden, kennis en houdingen aan te leren. Dat maakt dat deze toepassing ideaal is voor het onderwijs.

Belangrijk daarbij is dat de leerdoelen goed geïntegreerd worden in de verschillende game-elementen, zodat er een coherente leeromgeving ontstaat. De leerlingen kunnen in deze veilige leeromgeving risico’s nemen en fouten maken, doordat het effect van handelen fictief is. De games zijn praktijkgericht en door de toevoeging van game elementen wordt er op een uitdagende manier iets geleerd of overgebracht.

De kracht van serious games is dat ze onderhoudend, boeiend en meeslepend zijn. Dat is vooral te danken aan de toepassing van een belonings- en waarderingssysteem. Een goed beloningssysteem zorgt ervoor dat we sociale interactie aangaan, nieuwe vaardigheden ontwikkelen, boven onszelf uitstijgen en onze doelen willen behalen.

Gebruiksvriendelijk en direct toepasbaar

online serious gaming onderwijsWilt u direct aan de slag met uw studenten? Dat kan! Alle "off-the-shelf" management games voor het hoger onderwijs en middelbaar onderwijs zijn direct online toegankelijk en tevens zeer gebruiksvriendelijk. Dat betekent dat u geen ingewikkelde software hoeft te installeren. De resultaten, inclusief feedback, nieuwe ronde-informatie en tevens de ranglijst worden automatisch klaargezet. De "off-the-shelf" Bizzgames zijn direct beschikbaar, voor verschillende leerdoelstellingen en niveaus van serious games onderwijs. Het is ook mogelijk om enkele games te 'customizen'.

De bijbehorende documentatie en instructievideo's, die bestaan uit een bedrijfsbeschrijving en een docentenhandleiding met beoordelingscriteria ondersteunen het gebruik. Daarnaast ontvangt u een studentenwerkboek en een opzet eindverslag met strategie en logboek. Bovendien krijgt u gratis toegang tot de helpdesk voor zowel docenten als studenten.

Gamification toepassingen in het onderwijs

Voor gamification doeleinden maken we gebruik van ons bestaande online gamification tool. Deze hebben we samen met docenten ingericht voor onder andere lesmateriaal, examentrainingen en het afnemen van online examens. Het grote voordeel van deze tool is dat er geen ontwikkeltijd nodig is en daardoor de focus direct op de inhoud ligt. Ook kunt u als docent alles zelf onderhouden en hergebruiken voor andere vakken en examens. Gamification tool voor serious games onderwijs

Op basis van de leerdoelen maken we een herkenbare storyline met characters en challenges/opdrachten. Hiermee creëren we betrokkenheid, zodat leerlingen en studenten het onderwerp op een natuurlijke wijze ervaren. Zij worden door de game gemotiveerd en uitgedaagd om verder te spelen. Het competitieve karakter zorgt voor betrokkenheid en een hoog leereffect.

Bij het inzetten van gamification en serious games onderwijs als examen, zijn de realistische challenges gebaseerd op de te behalen leerdoelen, competenties of kwalificatiedossiers. Een online examen bestaat daarbij uit het maken van opdrachten op een gesimuleerde werkplek. Afhankelijk van de opleiding wordt een specifieke casus met examenopdrachten ontwikkeld.

Meer weten over serious gaming onderwijs?

Heeft u vragen over het inzetten van serious games in het onderwijs? Of wilt u een game toepassing, die speciaal voor uw curriculum wordt ontwikkeld? Neemt u dan contact op met Bizzgames Gamification via +31 (0)20-7702265 of mail naar info@bizzgames.nl.