Serious gaming onderwijs

Serious gaming onderwijs is flink in opmars en dat is niet verwonderlijk. De meest effectieve manier om iets te leren, is nu eenmaal door het te doen. En dit geldt zeker ook voor het opdoen van kennis, samenwerken en het bewerkstelligen van gedragsveranderingen.

Ruim 25 jaar zijn wij specialist in serious gaming onderwijs voor het hoger onderwijs en middelbaar onderwijs in Nederland en België. De business games zijn direct inzetbaar als leermiddel in het serious gaming onderwijs. Ze komen inclusief documentatie, duidelijke instructievideo's, prima begeleiding en bovendien een gratis helpdesk en testaccounts.

Serious gaming onderwijs biedt rijke, dynamische en interactieve omgevingen, waarin concrete uitdagingen, handelingen en leren met elkaar worden verbonden. Serious games onderwijs maakt leren bovendien leuk, uitdagend en motiverend. En het competitieve karakter zorgt voor grote betrokkenheid en een hoog leereffect.

Bizzgames economie games

Met Serious gaming onderwijs kan al met 4 teams een eigen serious game voor economie worden opgezet. U bepaalt zelf op welk moment in het jaar de economie game wordt ingezet. En wanneer de verwerking van de ronden plaatsvindt. Dit kan tijdens een intensieve sessie van 1 dag en tevens ook op verschillende dagen. Maar ook tijdens een projectweek of wekelijks een ronde gedurende een onderwijsblok.

Bizzgames serious gaming onderwijs

De bijbehorende documentatie en instructievideo's ondersteunen daarbij het gebruik. Er is bovendien gratis toegang tot de helpdesk voor zowel docenten als studenten. De documentatie bestaat uit een bedrijfsbeschrijving en tevens een docentenhandleiding met beoordelingscriteria. Er is bovendien een studentenwerkboek en een opzet eindverslag met strategie, planning en logboek. Elke ronde motiveren de teams de genomen beslissingen en analyseren ze de resultaten in het logboek.

Alle serious games voor het onderwijs zijn eenvoudig online toegankelijk en zeer gebruiksvriendelijk. Elke ronde verwerkt de docent de beslissingen van de teams met een druk op de knop. De resultaten, inclusief feedback, nieuwe ronde-informatie en de ranglijst worden automatisch klaargezet.

Kenmerken flexibel inzetbare Bizzgames

  • Eigen online managementcompetitie
  • Serious games over diverse thema's voor verschillende niveaus
  • Inzetbaar op elk gewenst moment in het schooljaar
  • U hoeft bovendien geen dure en ingewikkelde software te installeren op het netwerk
  • Zes tot acht speelronden en ook een testronde
  • Verwerk een ronde wanneer het u uitkomt
  • Zowel Nederlands- als Engelstalig serious games onderwijs

Meer weten over serious gaming onderwijs?

Heeft u vragen over het inzetten van serious games in het onderwijs? Of wilt u bijvoorbeeld een economie game die speciaal voor uw curriculum wordt ontwikkeld? Neemt u dan contact op met Bizzgames Gamification via +31 (0)20-7702265 of mail naar info@bizzgames.nl.

Waarom Bizzgames?