Event management Artevelde speelt Poppodium

Event management Artevelde speelt Poppodium

Studenten Event management en Projectmanagement van Artevelde Hogeschool in Gent zijn wederom enthousiast van start gegaan met de Poppodium Business game. Deze management game kadert binnen het opleidingsonderdeel “Culturele evenementen” en is intussen een populair keuzevak binnen de afstudeerrichting.

In deze game managen studententeams online hun eigen virtuele Poppodium. Ze zijn onder andere verantwoordelijk voor de muziekprogrammering, het marketing- en inkoopbeleid, de personeelstevredenheid en financiën. Daarnaast moeten ze rekening houden met het imago, het bereik en de diversiteit van de doelgroepen, subsidies en sponsoring.
Poppodium Programmering event management managementgames simulatie

BitPress Educatie was aanwezig bij de kick-off voor de de studenten Event management op campus Kantienberg in Gent. Voor de begeleiding bij het nemen van de beslissingen van de testronde en het analyseren van de resultaten.

Business game voor Event management

In deze business game runnen studenten Event management in teams een eigen poppodium. Zij krijgen de opdracht om gedurende een aantal ronden (= kwartalen) een poppodium te leiden en hiervoor beslissingen te nemen. De gegevens en getallen in de businessgame zijn reëel. Ze zijn afgeleid van poppodia zoals P60 in Amstelveen, 013 in Tilburg, TivoliVredenburg in Utrecht en ook Paradiso in Amsterdam.

Wat een Poppodium nodig heeft zijn professionals!

De teams van event management moeten rekening houden met alle aspecten die bij de exploitatie van een poppodium horen. Aan de ene kant moet er voldoende geld binnenkomen via subsidies, sponsoring, kaartverkoop en horecaverkopen. Aan de andere kant moeten de teams niet teveel geld uitgegeven aan personeelskosten, gages, inkoop horeca en marketing-communicatie. Daarnaast moeten zij rekening houden met het hoofdgenre en imago van het podium.
Poppodium event management performancescore managementgames simulatie

De resultaten van de beslissingen worden weergegeven in de performancescore van het poppodium. Deze bestaat uit de scoreonderdelen Imago en Programmering, die elk vervolgens zijn opgebouwd uit vier onderdelen. De score wordt per onderdeel door de tijd weergegeven. En er is tevens een benchmark samengesteld met de gemiddelde score van de top 3.

Wij leveren ook graag een bijdrage aan de succesvolle inzet van de Poppodium business game voor uw onderwijsprogramma event management. U kunt hiervoor contact opnemen met Joost Schouten van BitPress Educatie via +31 20 7702265 en ho@bizzgames.nl of ho@bizzgames.be.

Of neem een kijkje op de pagina met Business games voor Leisure, HTRO, Event en FM. Hier vindt u de thematische management games die wij samen met het Hoger Onderwijs hebben ontwikkeld. Deze zijn voor HTRO, Vrijetijdsmanagement, Eventmanagement, Leisure en Facility Management.

Reacties gesloten.