Business games voor Hoger Onderwijs

Business games voor Hoger Onderwijs zijn leuk, leerzaam en werken tevens zeer motiverend. Ze sluiten bovendien prima aan bij het kennisniveau van uw studenten. Bij de direct inzetbare classic Bizzgames; Sonic Factory, Global Mobile en ook GPS World, vormen studenten het managementteam van een fictieve onderneming. Ze nemen elke ronde online beslissingen over het eigen bedrijf en proberen daarmee de concurrentie te slim af te zijn.

Hierdoor leren zij verbanden te leggen tussen de bedrijfsactiviteiten op de afdelingen Management, Marketing, Logistiek, Personeel en ook Financiën. In het leren 'managen' van het bedrijf worden studenten niet alleen geconfronteerd met allerlei (onverwachte) gebeurtenissen in de markt. Maar ook met de gevolgen van elkaars beslissingen!

Klik hier voor de Thematische management games voor het Hoger Onderwijs.

Opzet classic Bizzgames

Bizzgames zijn direct en op elk moment inzetbaar en zowel Nederlands- als Engelstalig. Ze zijn eenvoudig via internet toegankelijk, zeer gebruiksvriendelijk en tevens prima inpasbaar in het (competentiegericht) onderwijs. Klik hieronder op de video voor een korte demonstratie van de Bizzgames spelsite.

De business games voor Hoger Onderwijs bestaan uit een testronde en acht speelrondes en zijn daarnaast gelaagd opgebouwd. Het begint eenvoudig en wordt daarna elke ronde uitgebreid met extra beslissingsvariabelen, product/marktcombinaties, afzetmogelijkheden en events. Zo is het begin laagdrempelig en blijft het voor de deelnemers bovendien tot aan het einde toe uitdagend. Classic Bizzgames komen inclusief docentenhandleiding met beoordelingscriteria, studentenwerkboek en tevens een opzet eindverslag met strategie, planning, realisatie en logboek. U kunt de business games inzetten vanaf 14 studielasturen, maar ook met de extra deelopdrachten uitbreiden tot ruim 40 studielasturen.

Inschrijven en kosten

U kunt zich het hele studiejaar inschrijven voor de classic Bizzgames voor Hoger Onderwijs in Nederland of België.

De deelnamekosten van de Nederlandstalige Bizzgames Sonic Factory en Global Mobile zijn slechts € 70,- per team van max. 4 studenten. Voor de Engelstalige versies van SF en GM en tevens voor GPSW is dat € 80,- per team. De eenmalige opstart- en administratiekosten zijn daarnaast € 35,- per school en studiejaar. Alles excl. 21% BTW.

Overzicht classic Bizzgames

Hieronder vindt u de classic Bizzgames voor Hoger Onderwijs. Deze worden ingezet bij Commerciële economie, Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde en ook Management Economie en Recht. Maar ook bij sport)Marketing, Technische Bedrijfskunde, International Business and Languages en ook International Business and Management Studies.

(Sport)Marketinggame GPSW

Classic Bizzgames Business games voor Hoger Onderwijs GPS World (Sport)Marketinggame
Doelgroep SPM, JCU, CE, BE, BK, MER, TB.
Onderwerp Strategie, Ondernemen, Management, (sport)Marketing, Logistiek en tevens Financiën.
Toepassing Projectonderwijs, projectmodule met (eigen) opdrachten.
Omschrijving GPS World verkoopt sporthorloges en fietscomputers via gespecialiseerde dealers, elektronica winkelketens en tevens online retail. Deze combinatie van 'Bricks and Clicks' vereist een uitgekiende marketingmix. Studenten verkrijgen hierdoor inzicht in de levenscyclus van high-end producten en ook hedendaags consumentengedrag.
Meer info ho@bizzgames.nl / ho@bizzgames.be

 

Sonic Factory (ook Engelstalig)

Classic Bizzgames Business games voor Hoger Onderwijs managementgames
Doelgroep CE, BE, BK, MER, TB, IBL, IBMS.
Onderwerp Management, Strategie, Ondernemen, Marketing, Logistiek, Personeel en ook Financiën.
Toepassing Projectonderwijs, projectmodule met (eigen) opdrachten.
Omschrijving Sonic Factory (jaar 1 en 2) opereert in de turbulente wereld van trendy consumentenelektronica voor zowel de detailhandel als groothandel. De concurrentie voor gadgets is moordend en door wispelturige klanten volgen productintroducties elkaar bovendien in rap tempo op. Strategische marketing en logistieke flexibiliteit zijn de kritische succesfactoren. Ook Engelstalig!
Meer info ho@bizzgames.nl / ho@bizzgames.be

 

Global Mobile (ook Engelstalig)

Classic Bizzgames Business games voor Hoger Onderwijs managementgames
Doelgroep CE, BE, BK, MER, TB, IBL, IBMS.
Onderwerp Management, Strategie, Ondernemen, Marketing, Logistiek, Personeel en tevens Financiën.
Toepassing Projectonderwijs, projectmodule met (eigen) opdrachten.
Omschrijving Global Mobile (jaar 3 en 4) is een wereldspeler op de mobiele telecommunicatiemarkt. Een brede range van mobiele telefoons vindt zijn weg naar klanten in Europa, Azië en ook Afrika. Internationale marketing en state-of-the-art technologie vormen de rode draad bij deze 'global player'. Ook Engelstalig!
Meer info ho@bizzgames.nl / ho@bizzgames.be

 

Kennismaken met deze business games voor Hoger Onderwijs?

Docenten ontvangen tevens gratis en vrijblijvend een presentatie of kennismakingsworkshop over de business games voor Hoger Onderwijs. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we uitgebreid in op de inzet van de managementgames in het curriculum. Daarnaast kunnen docenten ook zelf ervaring opdoen door een ronde te spelen. We verwerken deze ronde ter plekke, zodat de deelnemers daarna direct de resultaten zien. Neem ook voor meer informatie contact op via +31 20-7702265 of ho@bizzgames.nl / ho@bizzgames.be.

Meteen inschrijven voor Nederland of België? Of eerst nog een testaccount aanvragen?