Gamification voor de Zorg

Gamification voor de Zorg is flink in opmars en dat is niet verwonderlijk. De meest effectieve manier om iets te leren, is nu eenmaal door het te doen. En dit geldt zeker voor het opdoen van kennis, samenwerken en het bewerkstellingen van gedragsveranderingen.

Serious gaming is bovendien leuk, uitdagend, motiverend en effectief. En het competitieve karakter zorgt voor grote betrokkenheid en een hoog leereffect. De feedback vanuit de game biedt deelnemers een voortdurende en natuurlijke terugkoppeling die versterkend of juist corrigerend kan werken.

Toepassingsgebieden gamification voor de Zorg

GGD game. Gamification, serious gaming voor organisatieverandering, verandertrajecten, verandermanagement, change management, zelf organiserenGamification wordt in de zorgsector ingezet voor het bewerkstelligen van leerdoelstellingen, gedragsveranderingen, samenwerking en teambuilding. Toepassingsgebieden voor serious games zijn:

Serious games voor verandertrajecten laten medewerkers in de zorg op actieve en tevens risicoloze wijze de verandering (vooraf) zelf ervaren. Dit creëert betrokkenheid en acceptatie bij het veranderproces, zodat dit op een natuurlijker wijze wordt ervaren, geaccepteerd en geborgd in de organisatie.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek over de inzet van gamification in de Zorg en specifiek voor uw organisatie? Neemt u dan contact op met Bizzgames Gamificiation via +31 (0)20-7702265 of info@bizzgames.nl.

Bizzgames Gamification

Wij ontwikkelen en begeleiden al ruim 25 jaar gamification toepassingen, serious games, management games en simulaties. Van grootschalige landelijke management competities in het onderwijs, tot specifieke games voor verandertrajecten en trainingen in de Zorg. Ook voor events, teambuilding en werving en selectie doeleinden is gamification prima inzetbaar en zeer effectief in de zorgsector.

Onze gamification toepassingen voor de Zorg sluiten niet alleen naadloos aan op de wensen van onze klanten, maar ook op de belevingswereld van de deelnemers. U kunt het onderwerp en de doelstelling bovendien in alle gevallen zelf bepalen. Bizzgames helpt hierbij, zodat uw serious game in korte tijd via haar gamification tool online inzetbaar is.

Meer weten over gamification voor de Zorg?

Heeft u vragen over het toepassen van gamification en serious gaming in uw organisatie? Of wilt u een game die speciaal voor uw organisatie wordt ontwikkeld?
Neemt u dan contact op met Bizzgames Gamification via +31 (0)20-7702265 of info@bizzgames.nl.

 • GGD Game

  GGD Game

  Op 7 oktober vond bij het Akousticum in Ede de GGD game plaats met 246 medewerkers verdeeld over 17 teams…

  lees verder

 • JGZ Game

  JGZ Game

  In het ADO Den Haag stadion vond de JGZ Game plaats tijdens een event met 186 medewerkers, verdeeld over 13…

  lees verder

 • Bizzgames-on-Demand

  Bizzgames-on-Demand

  Stel uw eigen game samen! Stel met de adviseurs van Bizzgames uw eigen game samen en geef aan welke onderdelen,…

  lees verder

 • Cooldesigns

  Cooldesigns

  In Cooldesigns wordt online een managementgame gespeeld, waarbij studententeams het fictieve ontwerpbureau Cooldesigns leiden vanaf de start bij de KvK…

  lees verder

 • EcoTech Innovatie en Duurzaamheid

  EcoTech Innovatie en Duurzaamheid

  EcoTech is producent van netbooks met een missie: zakelijk succes combineren met innovatief en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het spanningsveld tussen…

  lees verder

 • Poppodium

  Poppodium

  Poppodium is een management game waaraan studenten in teams deelnemen. Het is zowel Nederlands- als Engelstalig beschikbaar en beslaat een…

  lees verder