Leren ondernemen met de Cooldesigns Ondernemingsgame

Leren ondernemen met de Cooldesigns Ondernemingsgame

Cooldesigns voor leren ondernemen

In Cooldesigns wordt online een managementgame gespeeld, waarbij teams het fictieve ontwerpbureau Cooldesigns leiden vanaf de oprichting als VOF tot een succesvolle BV(BA). Met oog voor omzet én imago, beslissen ze over eigen en ingehuurd personeel, inkoop, marketing en de uit te keren management fees.

Zij moeten slim spelen met de prijsbepaling van hun producten (huisstijl, starterspakket, website), het marketingbudget en de inzet van personeel. Hierdoor worden de factoren die van invloed zijn op het succes van de onderneming spelenderwijs duidelijk.

De teams verkopen dezelfde producten en beginnen vanuit eenzelfde startsituatie. Zij vormen elkaars directe concurrenten in de regio en moeten zoveel mogelijk winst te maken. De winst hangt af van de beslissingen die genomen worden. Ook het imago van het bedrijf speelt daar een belangrijke rol bij. Als je een goed imago hebt, zal je in de volgende ronde meer opdrachten krijgen en zijn de klanten best bereid iets meer te betalen voor je producten.Cooldesigns_interface_kantoor

Beslissingen
Tijdens het spel neem je beslissingen over personeel, inkoop, financiën en marketing. Je houdt in de gaten wat de invloed van de beslissingen is op de omzet en het imago van het bedrijf.

  • Bij Marketing worden beslissingen genomen over de offerteprijzen voor de standaardproducten, de verwachte afzet en het marketingbudget voor dat jaar.
  • Bij Inkoop worden beslissingen genomen over afspraken met de drukker en de inkoop van advertentieruimte.
  • Bij Personeel wordt het aantal acquisitie-uren bepaald. Ook wordt ingeschat hoeveel freelance-uren er nodig zijn, welke salarissen aan werknemers worden uitbetaald en wat het cursusbudget wordt.
  • Tenslotte wordt bij Financiën de gezamenlijke beloning voor de vennoten bepaald.

Documentatie en ondersteuning
Cooldesigns is eenvoudig online toegankelijk. De docent hoeft geen ingewikkelde software te installeren of apart teams aan te maken. Elke ronde verwerkt de docent de beslissingen van de teams met een druk op de knop. De resultaten, inclusief feedback, nieuwe ronde-informatie en de ranglijst worden automatisch klaargezet.

Cooldesigns_interface_resultatenHet gebruik wordt volledig ondersteund door bijbehorende documentatie, instructievideo’s en toegang tot de helpdesk voor zowel docenten als studenten. Hierdoor zijn minder contacturen nodig dan bij een traditionele manier van lesgeven. In het werkboek staat precies aangegeven wat de studenten elke ronde moeten doen. Het is belangrijk het werkboek te volgen. Er zit een duidelijk opbouw in, waardoor ze hun bedrijf Cooldesigns goed leren kennen. Dit gebeurt middels korte teksten met verdiepende opdrachten. De docentenhandleiding bevat een uitleg over de werkwijze met in de bijlage de uitwerkingen van de opdrachten uit het werkboek. De volledige beschrijving en de spelregels staan in de Bedrijfsbeschrijving.

Meer informatie en testaccounts via +31 (0)20-7702265 en ho@bizzgames.nl en ho@bizzgames.be.

Reacties gesloten.