MER management game winnaars bij HvA

MER management game winnaars bij HvA

Begin oktober ging op de HvA de MER management game van start. Dit vier weken durende programma is opgezet als alternatief voor eerstejaars studenten die de entreetoets hebben behaald. In de online competitie vormden HvA studenten een managementteam van een fictieve onderneming. In een spannende en dynamische marktomgeving moesten zij elke ronde online beslissingen nemen en de concurrentie te slim af zijn.

Bizzgames GPSW MER management gameOndanks dat het geen verplichting was hebben bijna alle teams tot aan het einde toe hun beslissingen verzonden via www.bizzgames.nl. Alle teams namen ronde na ronde betere beslissingen en er was een duidelijk leereffect. Naarmate men vorderde werd ook beter naar de concurrentie gekeken. Tevens werd ook kritisch de winstgevendheid van de eigen productportfolio geanalyseerd.

Uiteindelijk werd team Gras van Sander Frantzen en Daam Hogeveen 1e in de poule van de MER management game. Met een mooie tweede plaats voor team De Walvis van Kyra Kunst en Katawut Lumleod. Op derde plaats zijn Manon van Schaik en Hilde Steenkamp geëindigd van team Mahi. Zij hadden na de experttraining een mooie inhaalrace gemaakt. Gefeliciteerd!

Achtergrond MER management game

In de MER management game werd gebruik gemaakt van de casus GPS World. GPSW verkoopt sporthorloges en fietscomputers via gespecialiseerde dealers, elektronica winkelketens en tevens online retail. Deze combinatie van 'Bricks and Clicks' vereist een uitgekiende marketingmix. Studenten verkrijgen hierdoor inzicht in de levenscyclus van high-end producten en ook hedendaags consumentengedrag.

De business games voor Hoger Onderwijs bestaan uit een testronde en acht speelrondes en zijn daarnaast gelaagd opgebouwd. Het begint eenvoudig en wordt daarna elke ronde uitgebreid met extra beslissingsvariabelen, product/marktcombinaties, afzetmogelijkheden en events. Zo is het begin laagdrempelig en blijft het voor de deelnemers bovendien tot aan het einde toe uitdagend.

Classic Bizzgames komen inclusief docentenhandleiding met beoordelingscriteria, studentenwerkboek en tevens een opzet eindverslag met strategie en logboek. De business games kunnen worden ingezet vanaf 14 studielasturen. Maar ze kunnen ook worden uitgebreid tot ruim 40 studielasturen met de extra deelopdrachten.

Kennismaken met de MER management game?

Voor docenten van hogescholen en universiteiten worden gratis en vrijblijvend presentaties en kennismakingsworkshops gehouden. Tijdens deze bijeenkomsten wordt uitgebreid ingegaan op de inzet van de business games in het curriculum. Daarnaast kunnen docenten zelf ervaring opdoen door een ronde te spelen. Deze ronde wordt ter plekke verwerkt, zodat de deelnemers dus direct de resultaten zien.

Meteen inschrijven voor Nederland of België? Of eerst nog een testaccount aanvragen?

Wij leveren ook graag een bijdrage aan de succesvolle inzet van de MER management game in uw onderwijsprogramma. U kunt hiervoor contact opnemen met Joost Schouten van BitPress Educatie via +31 (0)20-7702265 of ho@bizzgames.nl.

 

Eindstand

Stand Teamnaam Resultaat Ingelogd
1 Gras € 39.493.071      85
2 De walvis € 33.550.783      74
3 Mahi € 24.001.833      63
4 Steakhouse € 17.663.559      50
5 Bkm Boys € 13.141.649      41
6 Tommie € 11.195.745      13
7 De Hillie € -2.916.210        9
8 Gunners € -4.592.628        8
9 Rodellen € -5.961.246        4

 

Reacties gesloten.