Ondersteuning van Bizzgames

Bizzgames managementgames zijn eenvoudig online toegankelijk. De documentatie, instructievideo's en ook de testaccounts ondersteunen daarbij het gebruik. Er is bovendien gratis toegang tot de helpdesk voor zowel docenten als studenten ter ondersteuning van Bizzgames. De games hebben een zeer gebruiksvriendelijke spelinterface en zijn bovendien gelaagd opgebouwd. Zo is het begin laagdrempelig (laag afbreukrisico) en blijft het voor de deelnemers tot aan het einde toe uitdagend.

De administratieve last is daarnaast minimaal. De docent deelt de inlogcodes uit en de deelnemers geven zelf hun teamgegevens op. Bovendien kan de docent zelf eenvoudig poules verwerken, wanneer het hem/haar uitkomt.

Begeleiding en training

Indien gewenst geven wij kosteloos extra begeleiding/feedback bij het opstarten en analyseren van de managementgame. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor het inzetten van een ervaren trainer voor de begeleiding of uitvoering van de managementgame. De begeleiding en ondersteuning van Bizzgames voor haar klanten is onderverdeeld in drie fasen:

1. Introductie Bizzgames

De kennismaking vindt plaats middels een inventariserend gesprek. Hierbij staan het leerproces, leerdoelen en tevens de behoeften van de klant en deelnemers centraal. Verder beschrijven we de randvoorwaarden waarbinnen de managementgame succesvol kan  worden ingezet. Resultaat is de keuze voor een managementgame en ook de wijze van inzet. Indien gewenst geven de adviseurs ondersteuning van Bizzgames bij het afstemmen van de inzet van de managementgame op de leerdoelen en competenties. En tevens op de koppeling met de gebruikte theorie.

Klanten kunnen voorafgaand aan het gebruik een producttraining ontvangen. Tijdens deze training leren zij niet alleen de ins-and-outs kennen van de managementgame. Maar ook de toepassing hiervan in de klas. Tevens is er de gelegenheid om op de stoel van de deelnemer te gaan zitten en zelf enkele rondes te spelen.

2. Uitvoering managementgame

Trainers van Bizzgames leveren desgewenst een bijdrage aan de kick-off en introductie van de managementgame bij de doelgroep. Alle managementgames kennen verder een testronde voorafgaand aan de officiële start. Dit is om de deelnemers risicoloos kennis te laten maken met het product. Wij evalueren de resultaten van deze testronde en koppelen ze terug aan de klant. Halverwege de uitvoering is er een centraal feedback moment: het Expert vragenuur. Een expert van Bizzgames gaat samen met de klant evalueren en vooruit kijken. Daarmee wordt maximaal leerrendement verkregen uit de inspanningen. Tijdens het spelen van de managementgame is er verder voor de klant een telefoonnummer en e-mail adres beschikbaar. Hier kunnen zij ook altijd terecht voor ondersteuning van Bizzgames en met vragen.

3. Evaluatie managementgame

Na afronding vindt een evaluatie plaats. Hierbij worden de resultaten van de deelnemersenquête en de ervaringen van de klant gebundeld en besproken. Op basis hiervan stellen wij een plan met verbeterpunten op voor de volgende editie.

Spelleiding door Bizzgames

Het is ook mogelijk dat de ervaren trainers van Bizzgames de begeleiding geheel of gedeeltelijk op zich nemen. Dit kan voor de kick-off en opstartfase van een managementgame. Maar ook voor de inzet van een gehele game tijdens een event of teambuilding op locatie. Zelfs het opzetten en begeleiden van een organisatiebrede of landelijke competitie behoort daarnaast tot de mogelijkheden.

Workshop op uw locatie

Ondersteuning van Bizzgames management gamesVoor de ondersteuning van Bizzgames houdt BitPress op aanvraag workshops op scholen voor docenten. Tijdens deze workshops van 2 uur gaan we uitgebreid in op de inzet van de simulaties in het lesprogramma. Daarnaast doen de docenten ook zelf ervaring op door enkele rondes te spelen. De workshopleider verwerkt deze rondes, zodat de deelnemers daarna direct de resultaten zien.

De kosten voor een workshop bedragen € 200 inclusief reistijd en -kosten (normaal € 400). Dit valt binnen de school veelal onder het trainingsbudget en professionalisering van docenten.

Meer weten over de ondersteuning van Bizzgames?

Wij leveren ook graag een bijdrage aan de succesvolle inzet van Bizzgames in uw organisatie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neemt u dan contact op met BitPress Educatie via +31 (0)20-7702265 of info@bizzgames.nl.