Gamification recruitment

 
Gamification is een uitstekende tool om toe te passen in het proces van recruitment. Zo kun je op interactieve wijze potentieel talent aan jouw organisatie binden.

Lees in deze blog wat de mogelijkheden zijn rondom gamification recruitment.
 

Gamification recruitment: een helder inzicht in de kandidaat

Steeds vaker worden games toegevoegd aan het recruitmentproces. Op deze manier krijg je een veel beter inzicht in de competenties van de sollicitant. Een CV of motivatiebrief biedt een ruwe inschatting van de kandidaat. Je krijgt informatie over wat voor studie afgerond is, waar de persoon heeft gewerkt en voor hoe lang.

Maar wat ontdek je eigenlijk over het karakter, hoe iemand projecten aanjaagt of hoe het werk is gedaan, in plaats van welk werk gedaan is? Vrij weinig... Dat is waar gamification recruitment uitstekend van pas komt.

In een game-omgeving kunnen namelijk competenties en vaardigheden getoetst worden. Je geeft iemand echt de kans om te laten zien uit wat voor hout die gesneden is. Hierdoor neemt de kans dat je iemand aanneemt die ook daadwerkelijk geschikt is, enorm toe. Bovendien zal er  ook een stuk meer response zijn op de vacature, want een spel spelen is nou eenmaal toegankelijker dan een motivatiebrief schrijven.

Recruitment game

Speciaal voor dit toepassingsgebied heeft Bizzgames een gamification tool. Met deze bestaande tool kunnen we eenvoudig een game maken, aangepast aan jouw wensen. Deze tool is geschikt voor zowel corporate recruitment als voor recruitmentbureaus. Met deze methodiek heb je de perfecte fundering voor een optimaal recruitment proces en bind je nieuwe en bestaande medewerkers aan jouw organisatie.

gamification recruitment

Ook geschikt voor onboarding

Naast gamification recruitment is de tool ook uitstekend inzetbaar voor het onboarden van nieuwe medewerkers. Het belang van een goede begeleiding bij het inwerken van nieuw personeel is onbetwistbaar. In de praktijk kan het echter nogal wat uitdagingen bieden.

Door het gebruik van spelelementen tijdens het onboarding proces, kun je een persoonlijk en effectief inwerktraject bieden. Het is voor de nieuwe medewerker een extra motivatie om zich snel in te werken en daarnaast een leuke en uitdagende manier om aan de slag te kunnen in de nieuwe functie.

Wil je meer weten over gamification recruitment? Lees meer over de tool of neem contact met ons op via +31 (0)20-7702265 of mail naar info@bizzgames.nl voor vrijblijvend advies!

Reacties gesloten.