Examinering training is fun met de Exam Challenge!

Training van docenten en leden van examencommissies, over examinering en de vele (wisselende) wet- en regelgeving, is belangrijk voor elke opleiding.

Examinering is en blijft een ingewikkeld onderwerp, maar wel zeer relevant en iedereen krijgt ermee te maken. Zeker in het door Corona veranderende onderwijslandschap.
Examinering game voor training van docenten
Om dit wat als saai ervaren onderdeel top-of-mind te krijgen, en de doelgroep te motiveren kennis te nemen van dit vakgebied, is samen met ROC Mondriaan de Exam Challenge ontwikkeld.

Met deze training game komen docenten en leden van Examencommissies, op een leuke en uitdagende manier in aanraking met de regels omtrent examinering en de laatste wijzigingen in de reglementen.

Doelgroep, doelstelling

De Exam Challenge heeft als doel het onderwerp examinering op attractieve en interactieve wijze onder de aandacht te brengen bij docenten en leden van Examencommissies. Om zodoende de kennis over de regels te vergroten en de inhoudelijke discussie tussen de teamleden aan te wakkeren.

Opzet training game over examinering

Voor de online Exam Challenge is een gamification script opgezet met uitdagende opdrachten, video’s, minigames etc. Deze training over examinering is fun en uitdagend en het game element wakkert bovendien het onderlinge competitie-gevoel aan. De challenge neemt ongeveer 1 - 1,5 uur in beslag en de teams doorlopen dit in één sessie, zodat deze het karakter krijgt van een afgebakende scholing.
Bel ons over de Examinering training game

Onderwerpen die hierbij onder andere aan bod komen zijn:

  • Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB)
  • Het nieuwe Onderzoekskader
  • Online examineren
  • OER
  • Procesarchitectuur Examinering

Video vraag Exam Challenge - training game over ExamineringDe afgeronde challenges in de examinering game zijn visueel duidelijk herkenbaar en voorzien van automatische feedback. De snelle feedback met scorevermelding (beloningsmechanisme) staat garant voor het competitiegevoel en vergroot tevens het leereffect.

De uitgewerkte verhaallijn over examinering brengt het geheel dichtbij de docent, waardoor grote betrokkenheid ontstaat bij de training. De resultaten van de challenges worden opgeteld in de Exam-score, die zodoende de ranking in de game bepaald.

De game is zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig inzetbaar en aan te passen aan de specifieke inhoudelijke wensen van uw organisatie.

Meer weten over Examinering training middels deze game?

Wilt u ook de mogelijkheden van de Exam Challenge voor uw organisatie ontdekken? Neem voor meer informatie, vrijblijvend advies of een presentatie, contact op met:

Joost Schouten – Bizzgames Gamification+31 (0)20 7702265j.schouten@bizzgames.nl
volg ons op LinekdIn

Tweewekelijks verschijnt onze Blog over Gamification. Meld je hier aan.