VO-MBO, ASO-TSO

Classic Bizzgames

Bizzgames zijn leuk, leerzaam, praktijkgericht, motiverend en zijn eenvoudig inzetbaar. De managementgames worden al voor meer dan 10.000 leerlingen ingezet als praktische opdracht, project, sectorwerkstuk en voor Leren Ondernemen. Maar ook voor Samenwerkend Leren, Probleem Gestuurd Onderwijs (PGO) of Project Onderwijs (PO). Dit kan zelfs vakoverstijgend door een eindverslag te laten maken in zakelijk Nederlands of Engels.

De managementcompetitie wordt voorafgegaan door een interactieve oefenopdracht over de balans en winst-en-verliesrekening en een testronde. Deze sluiten uitstekend aan bij het kennisniveau en de diverse leerstijlen en reken- en ICT-vaardigheden van uw leerlingen. De managementgames kunnen worden ingezet vanaf 10 studielasturen of worden uitgebreid met de meegeleverde extra deelopdrachten tot een opdracht met ruim 40 studielasturen. U kunt zich het hele schooljaar inschrijven voor de flexibel inzetbare classic Bizzgames.

Schrijf u hier in voor het Voortgezet Onderwijs, het MBO of het ASO-TSO.

Cases

Er zijn verschillende managementgames ontwikkeld voor elk gewenst niveau:

  1. Handel & Wandel is een eenvoudige managementgame over een hotdogkar. In eerste instantie staan de teams alleen op de zaterdagmarkt. In de ronden daarna wordt dit uitgebreid naar meerdere dagen, frisdranken, broodjes vis en een tweede hotdogkar.
  2. Trading Partners is een managementgame van een handelsonderneming voor in-ear headphones, genaamd EarBudz. Dit zijn innovatieve in-ear headphones van topkwaliteit voor een betaalbare prijs. Na uitbreiding van het aantal openingsdagen worden nieuwe modellen geïntroduceerd.
  3. Restaurant WereldMix is een managementgame van een ‘werelds’ restaurant waar de menukaart maandelijks geheel wordt vernieuwd met gerechten uit een ander land. Het eten wordt in buffetvorm aangeboden zodat de klanten een zo breed mogelijke keuze hebben. Na uitbreiding van het aantal openingsdagen worden nieuwe producten geïntroduceerd.
  4. Production Company is een managementgame van de productieonderneming van EarBudz. De geproduceerde in-ear headphones worden verkocht aan de detailhandel en groothandel. Het is daarbij belangrijk om voor elke Product Markt Combinatie (PMC) de juiste communicatiekanalen in te zetten.

Bovenstaande managementgames kunnen worden uitgebreid met een Administratiemodule waarin de leerlingen boekingen doen, die gerelateerd zijn aan het eigen bedrijf.

Klik hier voor meer informatie over de Classic Bizzgames voor het VO, MBO en ASO/TSO.

Kennismaken?

Klik hier voor een korte demonstratie van de Bizzgames spelsite.

U kunt ook direct een testaccount aanvragen. Hiermee heeft u toegang tot de docentenmodule met instructievideo's, documentatie en kunt u geheel zelfstandig enkele rondes van een simulatie spelen.

Special games

Naast de Classic Bizzgames zijn de volgende "Special games" beschikbaar voor het middelbaar en secundair onderwijs.

Cooldesigns ondernemingsgame
In Cooldesigns wordt online een managementgame gespeeld, waarbij studententeams het fictieve ontwerpbureau Cooldesigns leiden vanaf de start bij de KvK als VOF tot een succesvolle BV(BA).

Handel & Wandel Light
In deze visueel aantrekkelijke Bizzgame zijn leerlingen gedurende 4 lesuren eigenaar van een hotdogkar. Tijdens 8 snelle rondes zien ze steeds de actuele prijzen van de concurrentie op de markt. Voor oriëntatie op economie en ondernemerschap.

Wereldhandelsspel
In deze game over wereldhandelsroblematiek spelen teams in een gesimuleerde wereldeconomie de overheden van verschillende landen. Zij nemen als regering concrete beslissingen op relevante beleidsterreinen.

Workshop op uw locatie

Voor docenten worden op aanvraag workshops op school gehouden. Tijdens deze workshops van 2 uur wordt uitgebreid ingegaan op de inzet van de simulaties in het lesprogramma. Daarnaast doen de docenten ook zelf ervaring op door enkele rondes te spelen. Deze worden door de workshopleider verwerkt, zodat de deelnemers direct de resultaten zien.

De kosten voor een workshop bedragen 200 euro inclusief reistijd en -kosten. U betaalt 0% BTW. Dit valt binnen de school veelal onder het trainingsbudget en professionalisering van docenten. Neem hiervoor contact op via docenten@bizzgames.nl, docenten@bizzgames.be of bel met + 31 (0)20-7702265.

Procedure inschrijven